IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Kasım 2011, 19:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Efsun *





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Efsun’un temelleri 1996 yılında Gülay Boyalar ve Özer Dönerkaya’nın Kemancı Rock Barda Pandora grubuyla cover yaparken tanışmasıyla atıldı. Müzikal beğeni ve söylemlerinin uyumluluğunu keşfederek, birlikte beste çalışmaları yapmaya karar verdiler.

2004 yılı başlarında üzerinde çalıştıkları besteleri sahnede seslendirmek ve sonrasında bir ----- yayınlamak amacıyla yola çıkan Gülay Boyalar (vokal-gitar) ve Özer Dönerkaya (gitar-geri vokal), kendilerine farsça da “büyü” anlamına gelen Efsun ismini seçti. Aynı yıl içinde, bas gitarda Tuna Erden ve davulda Ethem Uysal’ın katılımıyla Efsun grubu son halini almış oldu.

Gülay Boyalar; müzikle ilgisinin dinleyicilikten öte olduğunu keşfedince şan ve gitar dersleri almaya başladı. Çeşitli barlarda gitar çalıp şarkı söyleyerek müzik dünyasına profesyonel anlamda adım attı. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Makine mühendisliği eğitimi alan Gülay Boyalar üniversite eğitimi süresince İstanbul Devlet Tiyatrosu ’nda “Yaşar ne yaşar ne yaşamaz” adlı oyunda korist-dansçı olarak yeraldı. Daha sonraları bir kaç farklı müzik gurubu deneyiminden sonra 1996 yılında Pandora grubuyla, Kemancı, Rockhouse, Hayal Kahvesi gibi mekanlarda sahne almaya başladı. Reklam müziği, belgesel ve tanıtım filmlerinde, vokal ve seslendirme yaptı.

Özer Dönerkaya; ilkokul sıralarında mandolin ve gitar çalarak müziğe başladı. Kabataş Erkek Lisesi’nde okul korosunda görev aldı. Mimar Sinan Üniversitesi’ nde Mimarlık eğitimi alan Özer Dönerkaya, üniversite eğitimi sırasında Pandora gurubuyla çeşitli rock barlarda sahne almaya başladı. Gruba 1996 yılında vokalist olarak Gülay Boyalar’ın girmesiyle ilk önemli beste çalışmalarını birlikte yapmaya başladılar. Daha sonraları Circus gibi başka cover projeleri de gerçekleştiren Özer Dönerkaya gelişen müzik teknolojilerini takip ederek bilgisayar ortamında müzik yapımı ve kayıt sistemleri konusunda deneyim kazandı. Reklam ve tanıtım filmlerine özgün müzik yaptı. 2004 yılında Efsun’un ilk -----ü olacak duy sesimi’nin aranjelerini bilgisayar ortamında hazırladı ve Gülay Boyalar’la birlikte, besteleri seslendirecek Efsun ekibini oluşturdular.

Efsun 2004 yılında kurulduktan hemen sonra Hayal Kahvesi başta olmak üzere My Moon Bar, Old City gibi çeşitli mekanlarda sahne almaya başladı. Stüdyo live, Bursa Resimli Bar, Depo gibi mekanlarda konserler verdi. Besteleri ve kendi tarzlarında yorumladıkları cover repertuarlarıyla oldukça ilgi çeken grup, kısa süre sonra, 2005 kış aylarında ----- kaydına girdi. 2006 başlarında kayıtlarını bitiren Efsun, mastering, görsel tasarım, ----- klip ve tanıtımla ilgili hazırlıklarını özenle tamamlayarak 2006 eylül ayında makeR arts etiketiyle ilk -----leri duy sesimi’yi müzikseverlerle buluşturdu.

-----

Duy Sesimi

1- Makus Talihim
2- Rüya
3- Sorma
4- Bıraksan Kendini
5- Önce Güneş
6- Tohum
7- Kördüğüm
8- Bahane
9- Gel
10- Duy Sesimi
11- Bahane (Akustik)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık