IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Kasım 2011, 23:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Taake *





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Henüz 1993’ün başlarıydı ve Norveç’te yeni bir müzikal deha ortaya çıkıyordu.. Ulvhedin Høst, Bergen’de Thule adı altında tek başına müzikal çalışmalarını yürütüyor, şarkılar yazıyordu.. Thule’nin müziği genel olarak ilk Norveç Black Metal gruplarından ve 80’li yılların metal müziğinden etkileniyordu..

Stüdyo aşamasına gelindiğinde arkadaşlarının yardımıyla 1993 yılında “Der Vinterstormene Raste” ve 1994’te de “Omfavnet Av Svarte Vinger”i kaydeden Høst, kısa bir süre sonra grubun adını Taake
olarak değiştirdi.. Taake, sis anlamına geliyordu ve 7 dağın arasında her daim sisle kaplı olan, Høst’un da yaşadığı, Bjørgvin’i anlatmak için çok güzel bir isimdi..

1995 yılında “Manndaudsvinter” adlı bir demo daha piyasaya çıkaran Taake hemen bir sene sonra kaydettiği “Koldbrann I Jesu Marg
” adlı EP’yi de Høst’un kendi firması olan Mosegrodd Productions etiketiyle piyasaya çıkardı.. Bu çıkan demolar ve EP grubun ne anlatmak istediğini açıkça ortaya koyuyordu.. Eski Norveç kültürü, Hristiyanlığa olan nefret ve onu yok etme amacı.. Şarkılar ise eski runik alfabeyle yazılıyordu.. Asıl önemli olan ise Black Metal köklerine bağlı kalmak ve müziğin içine asla synth. klavye ve benzeri enstrümanları sokmadan, bu enstrümanlar yerine yer yer geleneksel folk aryaları kullanmaktı..

Taake 1999 yılında muhteşem -----, “Nattestid Ser Porten Vid
”i piyasaya çıkardı.. Grieghallen’de kaydedilen -----ün gitarlarını çalan Høst aynı zamanda grim ve clean vokalleri de üstlenirken davulda ise bir başka black metal müzisyeni Tundra vardı.. ----- black metal otoriteleri tarafından hala “başyapıt” olarak gösterilir..

İkinci -----, “Over Bjoergvin Graater Himmerik
” 2002’de piyasaya çıkarken -----ün her notasında özgün Taake tarzı dinlenebiliyordu.. Gitar ve vokali yine Høst üstlenirken, gitarist C. Corax, bas gitarist Keridwen ve eski Trelldom/Gaahlskagg bateristi Mutt da bu -----deki yerlerini alıyorlardı.. Yedi şarkı da Grieghallen’de kaydedilirken, şarkı sözleri önceki şarkılarda olduğu gibi yine eski Norveç dilinde yazılmıştı..

Takip eden senelerde grubun kadrosunda tekrar değişiklikler oldu ve gruba Cult Of Catharsis’ten Mord (bateri), Aeternus’tan Lava (bas gitar) katılıdı.. 2004 yılının sonbaharında başlayan ----- çalışmaları Şubat ayında sonuç veriyor ve 28 Şubat 2005’te Taake’nin üçüncü -----ü “Hordaland Doedskvad” piyasaya çıkıyordu.. Bu -----le beraber “Nattestid...Bjoergvin...Doedskvad” üçlemesi son buluyor ve Taake tarihinde bir hikaye böyle sona eriyordu..




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık