IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Bab

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Kasım 2011, 13:23   #1
Çevrimdışı
Bab
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Therion





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Therion İsveçli Death/Senfonik Metal topluluğudur.
Kuruluşu 1990'ın da ötesinde olan Therion'un tarzı gerçekten oldukça özel... Metalin içindeki seslerden daha benzersiz ve daha özgün sesleri yaratmaya çalışan bu İsveçli grup senfonik öğeleri opera tadındaki vokalleri ve Orta Çağ'a özgü koroların mükemmel uyumunu kullanarak klasik metal ve gotik kavramlarını birlikte işleyerek ortaya büyüleyici bir tarz çıkarıyor.

Grubun tarihi 1987 yılında Blitzkrieg adlı grubun kurulmasıyla başlar sözü geçen grup Christofer Johnsson adlı vokalist gitaris ve besteci kişilik tarafından İsveçte Stokholm kenti yakınlarında kurulmuştur. Blitzkrieg grubunun ilk kadrosunda Christofer Johnsson bas gitar Peter Hansson gitar ve Oskar Forss davul çalıyordu.

Blitzkrieg grubunun yaptığı müziğe değinmek gerekirse;genellikle MotörheadVenomSlayer ve Metallica gibi Heavy Metal ve Black Metal öncü gruplarının etkisinde kaldığını söyleyebiliriz.

Blitzkrieg grubu tüm bu kadrosuna rağmen sadece iki kere konser verebilmiş ve hiç demo kayıt yapamamıştır.Zaten 1988 yılında;grup üyeleri dağılma kararı almışve grup tarihten silinmiştir.

Blitzkrieg'in dağılmasından bir kaç ay sonraChris gitara geçmiş ve Peter Hansson ile birlikte yeniden çalışmaya başlamıştır.Kurulan bu yeni grubun adının Megatherion olmasını kararlaştırdıktan sonraGothic Metal öncülerinden sayılan Celtic Frost grubunun müziğinden ilham alarak müzik yapmaya başladılar.Aradan biraz zaman geçtiğinde ise Oskar tekrar gruba döndü ve eski Blitzkrieg kadrosu tamamlanmış oldu.Fakat şimdi tek eksik bir bas gitaristtibu eksiği de Dismember adlı İsveçli Death Metal grubunda çalan Erik Gustafsson adlı basçıyla giderdiler.Tüm bunlar olduktan sonra grubun ismi Therion olarak değiştirildi ve grup müzik hayatına başladı.

15 yıldır art arda çıkan -----lerdeki klasik etkiler ve korolar Johnsson'un karizmatik vokallerinden sonra yeni bir ticari marka haline geldi. Grup ilk başlarda daha çok black ve death metale yönelik -----ler çıkardı. 1990'da "Time Shall Tell" 91'de "Of Darkness" 92'de "Beyond Sonctorum" ve 93'te "Symphony Masses : Ho Drakon Ho Megas" bu tarzla raflardaki yerini almıştı. 1994'de kısa bir molanın ardından tekrar iş başına dönen grup bir yıl sonra iki -----le hayranlarının karşısına çıktı. "Beauty In Black" ve "Lepaca Kliffoth"... 1996'da çıkan ----- ise "Siren of the Woods" adını taşıyordu. Peşpeşe kaydedilen etkileyici çalışmalarla müzik piyasasında önemli bir yer edinen topluluk aralıksız çalışmaya devam ederek 1996'nın ortalarında bir -----ü daha diskografisine ekledi: "Theli"... Bu -----de grup klasik müzikle metali birleştirdi. Bu özgün çalışmanın ardından Christofer ve grubu aynı tarzı sürdürme konusuna odaklantı. Bundan sonraki -----ler daha senfonik olacaktı.

1997'de "A'arab Zaraq Lucid Dreaming" piyasaya sürüldü. Grup bu -----den "Bizim 10. yıldönümü -----ümüz" diye söz etti. Kendilerini senfonik öğelere o kadar kaptırmışlardı ki bundan sonraki -----ler tamamıyla senfonik black ve gotik metal türünde olucaktı...

1998'in sonlarına doğru "Vovin" çıktı. Bu -----de kullanılan soprano vokaller Orta Çağ'ın klasik müziği ve operasını eşsiz bir çekicilikle simgeliyordu. Öne çıkan parçalar arasında "The Rise Of Sodom And Gomorrah" "Eye Of Shiva" ve "Clavicula Nox" sayılabilir.

Bir yıl sonra sunulan "Crowning of Atlantis" -----ünde de yine önceki gibi opera görkemi kullanılmış etkili bayan ve erkek vokaller tarzın başarıyla sürdürülmesinde önemli rol oynamışlardı. 2000'de "Deggial" çıktı... Black metalle klasik opera öğelerinin eritmesiyle ortaya çıkan tarz bu -----le tam etkisini gösterdi. Thelide yakalanan hava gruba bambaşka bir özellik katmış bu türün devamlılığı kaçınılmaz olmuştu.. Grup elemanlarından biri bazı parçaları için "Metallica'nın gitarını Richard Wagner'in operasını düşünün.. İşte bu bizim karışımımız!" demişti... "Sphinx's Seven Secret" ve -----le aynı adı taşıyan "Deggial"in ön planda olduğu çalışmayı 2001 çıkışlı "Secret of The Runes" izledi. Bu kez eski Kuzey Avrupa gelenekleri temel alınmıştı. Dokuz dünyayı anlatan bir ağacın temelini oluşturduğu felsefe -----de her şarkı sözlerinın bir ağacı ve birdünyayı simgelemesiyle canlandırılmıştı.

Therion bir yıl sonra "Live in Midgard" ile yeniden müzikseverlerin karşısına çıktı. En sevilen parçaların bir arada olduğu iki cdlik ----- Therion hayranlarının arşivinde bulunması gereken önemli bir seçki.


The Rise of Sodom and Gomorra ve Seawinds dinlenesi parçalardır.

__________________
Ayrıcalığa alıştıysanız eşitlik zulüm gelir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 24 Kasım 2011, 15:33   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Therion




Bu tarzı bana sevdiren sayılı gruplardan biri. Seven secrets iyidir.

Teşekkürler.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
therion


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık