IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Müzisyenler (https://www.ircforumlari.net/muzisyenler/)
-   -   Nightwish (https://www.ircforumlari.net/muzisyenler/429312-nightwish.html)

Bab 24 Kasım 2011 15:39

Nightwish
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Nightwish, 1996 senesinde kurulmuş Finlandiya kökenli bir metal müzik grubudur. Senfonik metal ya da opera metal olarak adlandırılan metal müzik türünü yapmaktadırlar.

Nightwish, senfonik power metalin önde gelen grularındandır. Epica, After Forever ve Visions of Atlantis gibi gruplar da bu türün önde gelen diğer isimleridir.

Nightwish grubu, fikir babası Tuomas Holopainen’ın, bir gece kamp ateşi etrafındayken arkadaşlarıyla verdiği bir kararla doğmuştur. Grup kısa zamanda toparlanmış ve 1996 Temmuz’undan sonra çalışmalarına başlamıştır. Holopainen, gitarist Erno "Emppu" Vuorinen ile vokalist Tarja Turunen’i gruba davet eder. Böylece Holopainen’nin çalıdığı klavye, akustik gitar ve Tarja Turunen’nin operet vokaliyle grup öncelikle bir demo -----ü çıkarırlar.

1997 başlarında davulcu Jukka Nevalainen gruba katılır. Aynı zamanda akustik gitarın yerini elektronik gitar alır. Bu iki öğenin değişmesiyle grup günümüzde yaptığı metal müzik tarzını benimsemiş olur. Nisan 1997’de, grup 7 şarkıdan oluşan "Angels Fall First"i çıkarır. Aynı yılın Mayıs ayında Fin ----- şirketi Spinefarm Records ile iki ----- için anlaşma imzalarlar. "Angels Fall First" Kasım ayında Fin ----- listelerinde 31. numaraya kadar yükselir. Daha sonraki -----leri "The Carpenter" ise ----- listelerinde 3 numaraya çıkar. 1997’nin Aralık ayında grup ilk konserini Finlandiya’da verir. Bu sırada Spinefarm Records grubun potansiyelinin farkına varır ve anlaşmadaki ----- sayısını 2’den 3’e çıkarır.

Aralık 1998 tarihinde ise 2. ----- Oceanborn çıkarılır. Bu ----- Finlandiya’da oldukça büyük ilgi görmüştür ve beşinci sıraya kadar yükselir. Bu -----den önce çıkan "Sacrament of Wilderness" isimli single haftalarca bir numarada kalır. ----- Finlandiya dışında piyasaya sürüldüğünde, büyük ilgi görmüştür. Bu ----- sayesinde grup turlara çıkmaya ve büyük organizasyonlara katılmaya başlar.

Ağustos 1999 tarihinde Almanya’da çıkarılan "Sleeping Sun", "Walking in the Air", "Swanheart" ve "Angels fall first" singleları ilk ayında 15 bin adet sattı. "Oceanborn" ve "Sacrament of Wilderness" Finlandiya’da altın plak kazandı ve grup Rage’le birlikte 26 konserlik bir Avrupa turuna çıktı.

2000 yılının başlarında ise grup başka bir klasik olan "Wishmaster"ı kaydetmek için tekrar stüdyoya girer. Bu arada grup Eurovision’da Finlandiya’yı temsil etmek için "Sleepwalker" adlı parçayla elemelere girsede başarılı olamaz. 2000’in Mayıs ayında Wishmaster -----ü çıkarılır. -----ün ardından tura çıkar, bu arada Finlandiya resmi müzik listelerinde birinci sıraya yükselir ve 3 hafta boyu liste başı olarak kalır. Bu -----, Almanya listelerine 21. ve Fransa listeleride 66. sıradan giriş yapar.

29 Aralık 2000 tarihinde Finlandiya’da gerçekleştirilen konser "From Wishes To Eternity" adı altında sadece Finlandiya’da DVD olarak piyasaya sürülür.

2001 senesinde Spinefarm’la bir -----lük anlaşma daha imzalayan Nightwish Gary Moore’un "Over The Hills And Far Away" şarkısını, "Angel Fall First"’deki "Astral Romance" ve iki yeni şarkı ile kayder ve bunları bir EP’de toplayarak yayımlar.

2002 senesinde çıkan "Century Child" -----ü Finlandiya’da iki saatte satış rekorları kırar. Bu sırada Nightwish, Finlandiya’da hem single hem ----- listelerine birinci sıradan girerken, Almanya’da 5., Avusturya’da ise 15. sıradan listeye girer.

Grup, Temmuz ayında neredeyse tüm konserlerin biletlerinin tükendiği bir Güney Amerika turuna çıkar. Brezilya’da "Century Child"’ın ilk versiyonu kısa zamanda tükenir. "Century Child", 2002’de Finlandiya’nın en çok satan ikinci -----ü olur. Bu -----den sonra bir ara veren grup elemanları başka gruplarda çalmaya devam eder. (Jukka Sethian ve Bitch Driven ile, Tuomas Sethian ve For My Pain, Timo Rautiainen&Trio Niskalaukaus ile, Emppu Altar ile, Marco ise Tarot ile).

2003 yılının başında grup elemanları yeni ----- kayıtları için tekrar stüdyoya girer. 60.000 satan "Century Child"’ın başarasıyla 2003’ün çoğu çalışmalarla geçer, "End Of Innocence" adlı DVD için materyal toplır ancak çıkış tarihi sürekli ertelenir. 2003 Ekim’inde DVD piyasaya sürülür, bu sırada ----- kayıtlarına devam eder.

2004 senesinde çıkarılan, 5. ----- "Once", Nightwish tarihinde en önemli ----- olarak kabul edilir. Finlandiya Başkanı Tarja Halonen, Nightwish’in başarılarından dolayı Tarja Turunen ve kocası Marcelo Cabuli’yi "Geleneksel Bağımsızlık Günü"’ne davet eder.

2004 senesi daha yoğun olan stüdyo ortamında geçer ve "Once" -----ünün ilk single’ı "Nemo" piyasaya çıkıyor. Şarkının klibi için büyük bütçe ayrılır. Bu -----le firma değiştiren grup, yeni -----ünü Nuclear Blast şirketi altında çıkarır ancak -----ün Finlandiya dağıtımı için tekrar Spinefarm Records’la anlaşılır.

Single "Nemo" ve ----- "Once", Finlandiya’da satışa çıktığı ilk günde "Gold Record" ödülü alır ve Nightwish tarihinin en büyük konser turu olan "Once" turuna başlarlar.

2005 senesinin Ekim ayında Hartwall Areena (Helsinki) verdikleri konser sonrası DVD End of an Era yayımlanır (2006 Haziran)). Grubun dört üyesi Nightwish’in vokalist Tarja Turunen’siz daha iyi olarak devam edeceği kararlarını, konser sonrası Tuomas Holopainen’in Tarja’ya verdiği bir mektup ile açıklamaları ve internet sitelerinde yayımlamalarıyla açıklarlar. Gerekçe olarak, Tarja’nın evlendikten sonra müzik yerine eşiyle ve ticari değerlerle ilgilendiğini göstermişlerdir. Bu açıklama Tarja ve Finlandiya’da büyük şok yaratmıştır. Tarja’nın cevabı yine internet sitelerinde yayımlanmıştır. Bu tarihten itibaren grup vokalist arayışlarına devam ederken, bayan vokal olmadan yayımlayacakları başka bir ----- hazırlığı içindedirler.

2006 yılının Eyül ayında grubun 6. sttüdyo albmü olan Dark Passion Play piyasaya sürülmüştür. -----, davul kayıtları, sonrasında gitar ve bass ve demo klavyeler ve bunları izleyen orkestra-koro kayıtlarıyla yapılmştır. Son olarak sintisayzırlar ve vokaller eklenmiştir.

Grup, Tarja yerine geçicek bayan vokali bulmadan önce grup, adayların demo vokal kayıtlarını kendilerine yollamalarını istemiştir. Bu da Nightwish hayranları arasında Tarja’nın yerine geçicek bayan vokali gruubun bulamayacağı gibi söylentilere yol açmıştır.

Buna rağmen Nightwish, 24 Mayıs tarihinde internet sitelerinde İsviçre’li Katrineholm grubundan 35 yaşındaki Anette Olzon’un yeni vokalistleri olduğunu açıklamıştır.

Grubun şu anki üye listesi:

Anette Olzon - Vokal
Tuomas Holopainen - Klavye
Emppu Vuorinen - Gitar
Marco Hietala - Bas, Vokal
Jukka Nevalainen - Davul

Önceki üyeler:

Tarja Turunen - Vokal (1996–2005)
Sami Vänskä - Bas (1998–2001)


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:36.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net