IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Bab

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Kasım 2011, 03:16   #1
Çevrimdışı
Bab
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Haggard





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


1991 yılında kurulan Münih’li grup müzik hayatlarına death metal alanında başladı. İlk demoları “Introduction” 1993 yılında ve kendilerini tanıttıkları beş parçadan oluşan ilk mini-al.bümleri “Progressive” ise 1994 yılında çıktı.

1995 yılında müziklerine klasik öğeler katmaya başladılar. Bu yıl gruplarına keman, viyolonsel, piyano ve bir de soprano kattılar. “Once…Upon A December’s Dawn” isimli bir promo al.bümü çıkarttılar ve Danimarkalı grup Illdisposed ve Alman grup Disgust ile çıktıları turneyle yeni müziklerini tanıttılar.

Yeni tarzlarıyla olumlu tepkiler alan grup kadrolarına 16 müzisyen daha kattı ve müziklerini gitgide daha senfonikleştirmeye, daha klasikleştirmeye başladı.

Giderek oturan kadroları ve tarzlarıyla 1997 senesinde Serenade Records etiketli “And Thou Shalt Trust …The Seer”ı piyasaya sürdüler. al.büm iyi bir satış grafiği çizdi ve büyük beğeni topladı. Bu al.büm melodik death metal ve Ortaçağ-klasik-folk müziğinin karışımıydı. Lirikler İngilizce, Almanca ve Latince’ydi. al.büm tarihe bir yolculuk gibiydi ve Michel de Notre Dame’ın (namı diğer Nostradamus’un) hayatını işliyordu.

Grup, yeni al.bümlerine kadar uzun bir turne dönemi yaşadı. Çoğu Almanya, Avusturya, İsviçre ve Hollanda’da geçen bu turneler grubun hayran kitlesini her geçen gün arttırdı. Grubun tek (ve hayli önemli) dezavantajı ise hayli kalabalık olan kadronun toparlanma sorunuydu. Bu yüzden konserler maalesef hep “playback” geçti.

2000’in Temmuz’ ayında grup, adından en çok söz ettiren ve en başarılı al.bümlerini çıkardı. al.bümün adı “Awaking The Centuries”di ve tarihe yapılan yolculuk aynen devam ediliyordu bu al.bümde de. Tarihin gerçek olayları ve kahramanları (ve yarım kalan hikayesiyle Nostradamus) yine al.büm parçalarının konusuydu. Bu al.bümle Haggard hayranları adeta mest oldu. Grup bundan bir yıl sonra Meksika’da kaydedilen “Awaking The Gods” (Live in Mexico) isimli bir live al.büm çıkardı. Onbir parçadan oluşan al.büm Haggard’ın en iyi eserlerini içeriyordu.

Haggard’ın son al.bümü ise, adını Galileo’nun ünlü sözü “Herşeye rağmen dünya dönüyor.” lafından alan “Eppur Si Muove”. al.büm 2004 yılında Drakkar etiketiyle çıktı ve Haggard bu al.bümünde de diğerlerinde olduğu gibi çizgisinden şaşmadı, kendi yaratttıkları eşsiz müziği ve havayı korudu.

Ülke : Almanya
Tür : Doom
Firma : Drakkar
Elemanlar :
Gitar/Vokal: Asis Nasseri
Vokal: Karin Bodemüller
Vokal: Thomas Rosato
Vokal: Christian
Gitar: Danny Klupp
Bas Gitar: Andi Nad
Bateri: Luz Marsen
Fransız Kornası: Peter Prysch
Bas Gitar: Georg Uttenthaler
Klavye: Hans Wolf
Arp: Kathrin Pechlof
Keman: Andrea Sterr
Keman: Michael Stapf
Keman: Steffi Hertz
Viyolonsel: Kathrin Hertz
Flüt: Christoph Zastrow
Klarnet: Robert Muller
Obua: Florian Bartl

al.bümler

1997 – And Thou Shall Trust … The Seer
2000 – Awaking The Centuries
2004 – Eppur Si Muove

__________________
Ayrıcalığa alıştıysanız eşitlik zulüm gelir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
haggard


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık