IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Chelt

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2011, 23:06   #1
Çevrimdışı
Bab
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Carlos Santana





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


20 temmuz 1947 de Tijuana (Meksika) da doğan Ünlü meksikalı gitar virtiözü. Büyük müzisyenin babası Jose Santana da bir Mariachi müzisyenidir. Çocukluğunda keman çalan santana ondan haz alamayınca gitarı denemiştir. Daha 12-14 yaşlarında klüp türü yerlerde müzik yapmaya başlar. İlk grubu olan "Santana blues band" tamamiyle jazz ve blues tarzı müzikler yapar. B.b.king gibi büyük müzisyenlerden etkilenir.

Kertenkele hareketlerini andıran bir stille çalar gitarı. Sayısı 35'e yaklaşan stüdyo al.bümü ve iki katı kadar da volume, best of tarzı toplama kasetleri ve -----larıyla erişilmesi güç bir rekorun da sahibi aynı zamanda. Ülkemize iki kere konsere gelmiş bulunmaktadır.

Kendi adını taşıyan ilk al.bümünü 1969 da çıkarmıştır. Aldığı en büyük ödül "Rock and roll hall of fame"*. 99'da piyasaya çıkan geri dönüş al.bümü "Süpernatural" 9 grammy ödülü kazandırmıştır. al.büm 24.000.000 kopya satmıştır. En son çıkan al.bümü ise "Shaman" ismini taşıyor. İnsanları gitarıyla büyüleyen gitaristin eşinin ismi Deborah Santana, çocukları ise Salvador Stella ve Angelica'dır.

__________________
Ayrıcalığa alıştıysanız eşitlik zulüm gelir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 26 Kasım 2011, 23:14   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Carlos Santana




İzin olursa bende birşeyler eklemek isterim ;


Carlos Augusto Alves Santana (20 Temmuz 1947), daha çok bilinen adıyla Carlos Santana ya da Santana, Meksika doğumlu ABD'li Latin rock müzisyeni ve gitaristidir.
1960'ların sonu ve 1970'lerin başında "Santana Blues Band" adlı grubuyla birlikte, salsa, rock, blues ve caz fusion tarzlarını harmanladığı müzik tarzıyla tanındı. 1990'ların sonunda tekrar gündeme gelen Santana'nın dünya çapında yaklaşık 80 milyon civarında al.bümü satıldı.
Dünyaca meşhur Europa ve Black Magic Woman her jenerasyonun severek dinlediği Santana eserleridir.
Meksika'dan Amerika'ya göç eden bir ailenin çocuğu olarak henüz sekiz yaşında eline gitarı kapan Santana, kendi adını taşıyan grubuyla özellikle 60'ların sonları ve 70'lerin başlarında kat ettiği, Latin ve caz etkilenimlerini aynı çatı altında erittiği orijinal gitar sound'uyla birçok klasik rock al.bümünün altına imzasını attı. Neredeyse her şarkısı bir klasik olan "Santana" ve onu takip eden "Abraxas", "Caravanserai" gibi al.bümlerle büyük bir hayran kitlesi edinen ünlü gitaristin kariyerinin sonraki 25 yılı ise neredeyse bir kült müzisyen olarak geçti. Fakat birçok ünlü sanatçıyı bir araya getiren ve Rob Thomas'lı 'Smooth'u barındıran "Supernatural" ile 1999'da hayatının en büyük ticari başarısını yakalayarak sıkı bir dönüş yaptı. 2002'de aynı formülü takip ederek yayınladığı "Shaman" her ne kadar "Supernatural"ın başarısını yakalayamamış olsa da bugün Santana hala müzik dünyasının en saygın gitaristlerinden birisi.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
carlos, santana


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık