IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Haziran 2020, 14:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Farid Farjad Kimdir ?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Dünyada "kemanı ağlatan adam" olarak tanınan ünlü keman virtüözü Farid Farjad Türkiye'de tanınan ve konserler veren bir sanatçı.

Fars asıllı ABD vatandaşı Farjad, 1938'de Tahran'da doğdu. 1966'da Tahran Müzik Konservatuvarı'nda klasik müzik üzerine master yaptı. Sonraki yıllarda Tahran Senfoni Orkestrasında önemli görevler alan ve Fars halk müziğinde derin bir birikime sahip olan Farjad, keman ile Batı klasik müziği üzerine önemli çalışmalar yürüttü.

Müzik otoriteleri tarafından en iyi keman virtüözlerinden biri olarak görülen sanatçının, yalnızca piyano ve keman kullanarak oluşturduğu Anroozha (O Günler) isminde beş albümden oluşan serisi bulunuyor.

Ayrıca "Golha Orkestrası" adlı kolektif iki albüm çıkaran Farjad, bu albümlerde kendi deyimiyle "doğadaki hüznü notalara döktü."

"Son nefesimi Türkiye'de vermek istiyorum"

“Kemanı ağlatan adam” olarak tanınan ve dünya üzerindeki en iyi keman virtüözlerinden biri olarak gösterilen İran asıllı Amerikalı sanatçı Farid Farjad, “En büyük arzularımdan biri Türkiye topraklarında son nefesimi vermektir” demişti.

İran’da 1979 yılında gerçekleşen devrim nedeniyle ülkesini terk edip Amerika Birleşik Devletleri’ne yerleşmek zorunda kalan Farjad, ülkesinden sürgün edilmesinin, müziğinin gelişimi üzerinde etkisinden çok his dünyasını değiştirdiğini ifade ederek, şunları söylemişti:

“Zaten İran’dan ayrılmadan önce bir numaralı kemancılardan biriydim. İran Senfoni orkestrasının keman virtüözüydüm. İran’dayken çoktan eğitimi almış ve bu alanda emin adımlarla ilerliyordum. Fakat sürgün olmak benim öğrendiklerim ve yaptıklarımın üzerinde somut anlamda bir şey eklemedi. Ülkemden dışarıda olmak sadece duygularımı, iç dünyamı, hislerimi değiştirdi. Modern olma yolunda ilerleyen o dönemin İran’ında Batı müziğine sıcak bakıyordum. İran’dayken Mozart, Tscaykovski, Beethoven’ın müziği ve parçaları ile daha çok ilgileniyordum. Ancak sürgün edildikten daha çok İran müziğine dayalı çalışmalara başladım.”

İlham kaynağının İran’da içinde dinleyerek büyüdüğü müzik olduğunu dile getiren Farjad, daha önce tüm dünya müziklerini dinlediğini ancak şu anda sadece kendi yaptığı albümlere geri dönerek onları dinlediğini, eski parçalarındaki eksik ve hatalarını bulmaya, bunlardan yola çıkarak daha iyi müzik yapmaya çalıştığını kaydetti.

Kaynak:Hurriyet

__________________
..let's raise a glass or two to all the things i've lost on you..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
farid farjad, müzisyen, sanatçı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Farid Farjad Beatrice IF Sözlük 4 25 Ağustos 2019 19:15
İbn-i Farid PySSyCaT İslam Alimleri 0 12 Ocak 2016 00:32
Hayedeh - Farjad hAte Yabancı Şarkı Sözleri 0 23 Ekim 2014 16:44
Farid Farjad kemanını İstanbul’da ağlatacak Violent Kültür ve Sanat 0 24 Ocak 2014 23:38
• Farid Farjad Skala programında Bedia Ceylan Güzelce'nin sorularını yanıtladı. Sametold Kültür ve Sanat 0 16 Ocak 2011 17:19