IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ekim 2012, 12:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkman Souljah




HAKKINDA YAZILANLAR

MÜZİĞİN MİX DALINDA DÜNYADA ÖNDE GELEN BEŞ BİRİNCİDEN BİRİSİ ( DJ TÜRKMAN SOULJAH ) ADIYLA KERKÜKLÜ TÜRKMEN GENCİ.
M-Samad

Bu genç genellikle Kerkükte özelliklede sporcular arasında tanılan ve çok sevilen üstat Adnan Şükür ün oğludur. Danimarka da yaşayan gençle evinde görüştük

Mix müziği dalında dünyanın beş birincisi arasına girdiğiniz için ve bu büyük başarıyı elde ettiğinizden dolayı sizi kutluyoruz ve sizin gibi Türkmen genciyle gurur duyuyoruz.

Sanırım pek çok Irak Türkmenleri sizi yakından tanımaya fırsatları olmamıştır, yalnız bazıları medya aracıyla sizi duymuşlardır, lütfen kendini tanıtır mısınız ?
Onların beni değil, benim onları yakından tanımaya fırsatım olmamıştır, maalesef buna o kadar zaman bulamadım, üzgünüm....
Adım Levent 19 yaşımdayım 16 seneden beri Danimarka’da yaşıyorum.

Mix müzik dalını bizlere açıklar mısınız ?
Mix müziği aşağı yukarı 40 sene önce ABD’nde başlayan bir müzik dalıdır, müziğin en yeni dalı sayılabilir. Mix müziği ile uğraşan bir müzisyene DJ yani ( Disk Jokey) denilir, profesyonel DJ ise ( DJ’lik yapmak demektir ). Müziğin diğer dallarıyla uğraşmaktan biraz daha zordur olduğunu diyebilirim, çünkü iki aleti birden kollanmak zorlukları vardır, en küçük yanlışlık her şeyi bozabilir o yüzden sanırım Keman ve Piyano gibi aletlerle uğraşmak daha kolaydır.

Ne zaman ve nasıl bu enteresan müziğe başladınız ?
Biz Türkmenler güzel şeylerle uğraşmayı severiz, bunlardan biriside müziktir, müziğe olan ”aşkım” çocukluğumdan beri başlamıştır fakat Mix müziğine 4 seneden beri.

Ne zaman kendini profesyonel gördünüz ?
İsmimi TURKMAN SOULJAH ilan ettiğim günden itibaren, anlamı da ( Türkmen askeri ) demektir müzik dilimizde.

Bu başarınıza Babanızın katkısı veya yardımı oldu mu ?
Evet hem de çok, çünkü Babam bana sportmenliği öğretti, ayrıca bütün ailemin katkısı olmuştur özellikle de Annem.

İki defa Danimarka ve İskandinav ülkeleri şampiyonu oldunuz artı iki defa Londra da dünya şampiyonasına katıldınız, bu maratonun öyküsünü açıklar mısınız ?
Evet, Öncelikle cenabı Allah’a sonsuz şükür ediyorum bu başarımda bana yardım ettiği için, şampiyonluğum hiç de kolay olmadı bence Danimarka şampiyonasında daha fazla haya canlıydım İskandinav şampiyonasından, çünkü dünya şampiyonasına katılmam için Danimarka şampiyonasında çok başarılı olmam gerekiyordu hanı söylemiştim en küçük yanlış yapmak her şeyi bozabilir, dolayısıyla gece gündüz çalışmamın karşılığını hak etmiş oldum.

Son Londra şampiyonasında neler olduğunu bizlere aktara bilir misiniz?
Çok büyük bir haksızlığa uğradım, son dünya şampiyonunu yenmem lazımdı fakat hakemlerin pek çoğu İngiliz olmaları benim birinci olmamama sebep oldu, hatta geçen senelerin dünya şampiyonları benim birinci olmamı istemişlerdi lakin hakemlerin yeteneksiz ve taraf tutmaları birinci olmamama neden olmuştur. Biliyor musunuz kazananların birinci, ikinci ve üçüncüsü İngiliz dili konuşanlardan olmuştur, ama ben hiç üzgün değilim çünkü O muhteşem akşam kameraların önünde bütün dünyaya Türkmenlerin ne kadar sportmen ve yetenekli olduklarını göstermiş oldum.
Biz Türkmenler kazanmak için doğmuşuz yalnız aşamayacağımız bir sınır vardır oda Terbiye, Ahlak ve usul sınırıdır.... Türkmen’im Ya, bu bana yeter.

Yaşadığınız müzik yıllarının en mutlu anını anlatabilir misiniz ?
Türkmen ve Türk marşlarını duyduğum zaman, çünkü Türk marşlarını büyük bir zevkle dinlerim.

Bu kadar Danimarka ve Avrupalı gençler arasından nasıl bu başarıya olaştınız, ayrıca sizi kıskanan oldu mu bir Türkmen olduğunuz için ?
Kendime güvenerek ve çalışarak buralara geldim, hiç kimse başarı merdivenlerine elleri cebinde tırmanmamıştır, eğer beni kıskanan varsa başarılarımdan değil Türkmen olduğumdandır.

Sizce dünya şampiyonluğunu gelecekte elde edebilir misiniz ?
Ben cenabı Allah’tan hiçbir zaman ümit kesmedim ve kesemem, eğer haksızlık olmazsa inşallah kazanırım çünkü biz Türkmenler tuttuğumuzu koparırız .

Bu müziğe en çok kızlar mı erkekler mi ilgi gösteriyor ?
Erekler biraz daha fazla ilgi gösteriyorlar.

Günde kaç saat müzikle uğraşıyorsunuz bunun dışında spor yapıyor musunuz ?
Çok çalışıyorum bazen 10 saat bile oluyor, evet zaman buldukça spor yapıyorum bir zamanlar Atletizm ve dövüşçülükle uğraştım.

Ortadoğu ülkeleri bu müziği ne kadar tanıyorlar ?
Henüz çok tanımıyorlar.

Bu şöhret ve başarınız Türkmen milletini tanıtmaya vesile oldu mu ?
Evet oldu, bunun için çok çalıştım, tüm Danimarka TV kanallarında Türkmenlerin ne olduklarını ve nerede yaşadıklarını anlatmaya çalıştım ayrıca takma ismimin neden Türkman Souljah olduğunu açıkladım, Türkmen milletini zaten dünya tanıyor bizi tanımayan varsa oda geri zekalı olmalıdır.

Irak’ın durumu iyileşirse bu müziği Kerkük’e tanıtır mısınız ?
Seve seve tanıtırım memnuniyetle.

Kuşkusuz Danimarka’nın önde gelen TV ve Gazetelerinde görüştünüz, başka hangi dünya Gazete ve Televizyonlarında görüşme yaptınız ?
İngiltere, İsveç, Norveç TV ve gazetelerinde yer almıştım, ayrıca içinde yer aldığım yeni yapılan ----- filimi dünyanın dört bir yanına dağılmıştır.

son sözünüzü alabilir miyiz ?
Size çok teşekkür ediyorum, dünyada yaşayan tüm Türk ve Türkmen kardeşlerime saygılarımı iletiyorum ayrıca Kerkükte yaşayan tüm aileme selamımı gönderiyorum.
Türkmen’in mikrogramlık ağırlığı benim için altından kıymetlidir. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.

Şüphesiz sizin gibi başarılı Türkmen genciyle görüşmek bizim için gurur verici ve göğüs kabartıcı bir olaydır, size grubum adına teşekkür ediyorum ve başarılarınızın devamını cenabı Allah’tan diliyorum, bizi ağırladığınız için ayrıca teşekkür ediyoruz.

Biz Türkmeniz grup koordinatörü
Muhammed Samad / Danimarka

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
souljah, türkman


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık