IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Müzisyenler (https://www.ircforumlari.net/muzisyenler/)
-   -   Jehan İstiklal Barbur (12 Nisan 1980) (https://www.ircforumlari.net/muzisyenler/522985-jehan-istiklal-barbur-12-nisan-1980-a.html)

Afrodit 07 Şubat 2013 22:44

Jehan İstiklal Barbur (12 Nisan 1980)
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Jehan İstiklal Barbur(12 Nisan 1980, Beyrut doğumlu), Lübnan asıllı Türk şarkıcı, besteci ve söz yazarı. Ailesi iç savaş sebebiyle henüz o iki yaşındayken Lübnan’dan İskenderun’a göç etti. Ankara’da üniversite eğitimine başlayana kadar İskenderun’da ikamet etti. Çocukluğundan beri müziğe karşı ilgisi vardı. Fakat babasının konservatuvara izin vermemesinden dolayı Bilkent Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümüne burslu olarak yerleşti. Üniversite yıllarında amatör olarak tiyatro ve müzik ile ilgilendi. 2002 yılında mezun oldu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İçindeki müzik aşkı ile müzisyenlerle tanışmaya çalıştı. İki yıllık arayışının ardından bir grup ile canlı müzik yapmaya başladı. Aynı mekanda dört yıl boyunca performansını sergiledi. Burada devam ettiği süre boyunca kendisine ait bir hayran kitlesi oluşturdu. Bu sırada evine amatör bir stüdyo kurması ile şarkı sözleri yazmaya başladı. Daha sonra bir arkadaşı aracılığıyla Bülent Ortaçgil ile tanıştı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Demolarını dinledikten sonra Bülent Ortaçgil sözlerini beğendi ve ----- çıkarması gerektiğini söyledi. Fakat Jehan Barbur‘un önceden ----- çıkarmak gibi bir niyeti yoktu. Ortaçgil’in işin işine girmesi ve müzisyen arkadaşlarının destek vermesi ile ----- olayına olumlu bakmaya başladı. Bir süre Ortaçgil, Ada Müzik’e isimini önerdi. Altı aylık bir stüdyo çalışması sonucunda ilk -----üUyan, iki bin adet kopya ile piyasaya sürüldü.-----ü yayınlandıktan sonra “Gidersen”, “Leyla” ve “Neden” gibi şarkıları bazı müzik kanallarının Top 10 listelerinde birkaç hafta zirveye çıktı.
Asi ve Sır Gibi dizileri için şarkı seslendirdi. Gece Sesleri dizisinin şarkılarından birini Özgür Çevik ile birlikte söyledi. Zuhal Olcay’ın Aşk’ın Halleri -----ünde yer alan “Şermin” adlı şarkının sözlerini yazmıştır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]










Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:38.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net