IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Mart 2013, 14:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pearl Jam.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




1987 yılında dağılan Green River grubunun gitaristi Stone Gossard ile basçı Jeff Ament, ‘Malfunkshun’ vokalisti Andrew Wood ile ‘Mother Love Bone’ grubunu kurdular.


1990 yılında ilk al.bümleri ‘Apple’ ile hayallerine kavuşma ümidi kuran grup üyeleri maalesef ki vokalist Andrew Wood’un yüksek doz uyuşturucu kullanımından ölmesi ile dağılmak zorunda kaldılar. Stone Gossard ile Jeff Ament gitarist Mike McCready ile çalışmaya başladılar. Soundgarden’dan Matt Cameron’un davula geçmesiyle ‘Temple Of The Dog’ projesi harekete geçti. Eddie Vedder, ’Temple Of The Dog’ projesine ve ‘Hunger Strike’ şarkısına vokalleriyle katıldı. Daha sonra da Dave Krusen’ı yanlarına üçlü ‘Mookie Blaylock’ grubunu kurdu.


İlk konserlerini 1990 yılında veren ‘Mookie Blaylock’, ardından yaptıkları al.büm anlaşması ile birlikte adlarını da ‘Pearl Jam’ olarak değiştirdiler. Bu süreçte davulcu Dave Krusen ayrıldı. Yerine ‘Edie Brickell & New Bohemians’ davulcusu Matt Chamberlein gruba dahil olsu. Matt Chamberlein ile birlikte birkaç konsere çıkan Pearl Jam, Chamberlein’in ‘Saturday Night Live’ grubuna geçmesinden sonra davula Dave Abbruzzese’nin geçirdiler.


Bu kadro ile ilk al.bümleri ‘Ten’, 1991 yılında raflardaki yerini aldı. Depresyon, intihar, yanlızlık ve cinayet gibi karanlık konuları ele alan al.büm sadece Amerika’da 9,4 milyon satarak 12 kez platin plak kazandı. ‘Even Flow’, ‘Alive’ ve ‘Jeremy’ al.bümden çıkan hit şarkılar oldu. ‘Jeremy’ k.libi ile MTV Müzik Ödülleri’nden ‘Yılın En iyi Vi.deosu’ ve ‘En iyi Grup Vi.deosu’ ödüllerini kazandılar.


Pearl Jam, 2. al.bümlerini 1993’te ‘Vs.’ adı ile çıkardılar. Amerika listelerinde yine liste başı olan al.bümden ‘Daughter’, ‘Dissident’, ‘Go’ ve ‘Animal’ single’ları çıktı.


1994 senesinde yayınladıkları 3. al.büm ‘Vitalogy’, söylentilere göre Pearl Jam’in 1994 senesinde ölen ünlü Nirvana elemanı Kurt Cobain’e ‘saygı duruşu’ al.bümü olma özelliğini taşıyor. Bu al.büm ile 1996 yılında Grammy’den ‘En iyi Hard Rock Performansı’ ödülünü getirdi. Bu al.bümün ardından davula Red Hot Chili Peppers davulcusu Jack Irons dahil oldu. Pearl Jam, müzik vi.eolarına ve bilet satış sistemine karşı olması ile kendi popülerliklerine de zarar veriyorlardı.


1996 yılında 4. stüdyo al.bümlerini ‘No Code’ adı ile yayınladılar ve listelere bir numaradan girseler de kısa zamanda alt sıralara gerilediler. Aynı zamanda bu al.büm, Pearl Jam’in listelerde 1 numara olduğu son al.büm olma özelliğini taşıyor.


1998’de 5. stüdyo al.bümleri ‘Yield’ ile hayranlarının karşısına çıkan çıkartan Pearl Jam, Amerika listelerinde 2 numara oldu. Platin plak kazanan al.bümden ‘Do The Evolution’ adlı şarkıya yapılan animasyon klip, Pearl Jam’in 1992’den beri çıkardığı ilk klip olarak da büyük önem taşıyor. 1998 yazında bir kez daha davulcu değişikliğine giden Pearl Jam, Jack Irons’ın sağlık sorunları nedeniyle, davula eski ‘Soundgarden’ davulcusu Matt Cameron’ı geçirdi.


2000 yılında 6. stüdyo al.bümleri ‘Binaural’ ile Amerika listelerine 2 numaradan giren Pearl Jam, ‘Grievance’ şarkısı ile 2001 Grammy’lerine aday gösterildi. Pearl Jam fanlarının kaydetmiş olduğu canlı performans kayıtları toplam 72 al.bümle piyasaya sürüldü.


Pearl Jam, 2002’de 7. stüdyo al.bümü ‘Riot Act’ ile listelere beş numaradan girdi ve 166,000’lik satışı ile en düşük satışını yakaladı. 2003 senesinde çıkan DVD ‘Live at the Garden’dan sonra Tim Burton’ın 2003 filmi ‘Big Fish’in soundtrack’inde ‘Man Of The Hour’ şarkıları ile katıldıları. Aynı sene içerisinde derleme al.büm ‘Lost Dogs’upiyasa süren Pearl Jam peşinden bir diğer derleme al.büm olan ‘Rearviewmirror: Greatest Hits: 1991 – 2003’ yayınlandı. 2004 yılında The Ramones üyesi Johnny Ramone’a adanan ‘We’re A Happy Family: A Tribute to The Ramones’ al.bümünde ‘I Believe In Miracles’ ile yer alan Pearl Jam, 2006’da da 8. stüdyo al.bümü ‘Pearl Jam’i de piyasaya sürdü.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
jam, pearl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Oriflame Midnight Pearl Liaaa Makyajın Püf Noktaları 0 10 Ekim 2012 15:17
Pearl Jam Bab Müzisyenler 0 25 Kasım 2011 14:51