IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Mayıs 2013, 15:23   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Buzuki Erol kimdir




şarkıcı, besteci




18 Haziran 1938 tarihinde İstanbul Kasımpaşa'da doğdu. Babası Osmanlı sarayının yorgancıbaşısı Mustafa'nın oğlu Ahmet Kemal, annesi Sisam Rumlarından Maria'dır.

İlkokulu Parmakkapı 29. İlkokul'da bitirdi. Yüksekkaldırım Beyoğlu Ortakokulu'na bir sene devam edip bıraktı. İlkokuldan itibaren her yaz çeşitli işlerde çalıştı. Bu arada tüm klasikleri okudu. Ortaokulu bıraktıktan sonra babasının Yüksekkaldırım'daki döşemeci dükkanında çalışmaya başladı. 16 yaşındayken, yaşını 18 olarak büyüttü. Babasının yanında tersaneye usta olarak girdi. 1956 yılında askere gitti. Asker dönüşü evlendi. 1961'de oğlu Kemalettin Cem, 1969'da kızı Bizden dünyaya geldi.

1962'de lotaryada kazandığı buzukiyi çalmayı öğrendi. 6 ay sonra ilk orkestrasını kurup Burgaz Ada Paradisos Gazinosu'nda çalışmaya başladı.

Müzik hayatını sırası ile La Bohem, Tünel Şato, Şişli Portofino, Hristaki Taverna, Club Onay, Arnavutköy Rema, Arnavutköy Çamlıbahçe, Bebek Yıldız Gazinosu, Bebek Belediye Gazinosu, Ortaköy Lido, Club X , Ankara Altan Kulüp, İzmir Büyük Efes Meyhanesi, İzmir Mehmet Ali Restoran, İzmir Bergama Restoran, İzmir Karşıyaka Ergun Özer'in Yeri'nde sürdürdü.

1974'te İstanbul'a döndü. Büyükdere'de Reks ve Büyükdere Restoran'da çalıştıktan sonra, yine Büyükdere'de tarihi Mardiros Gazinosu'nu açarak kendi işini kurdu. Buzuki Erol'un Yeri olarak açılan bu büyük tavernada yedi kişilik bir orkestra kurarak İstanbul'da ilk defa düzenli bir rembetiko grubu oluşturdu.

Aynı yıl Kıbrıs olayları sebebi ile tavernasını kapattı. Çalışmak üzere Yunanistan'a gitti, fakat çalışma izni alamadı. Gizli gizli Kosta ismini kullanarak Atina-Selanik, Kos Adası, Samos, Sparti Evesa, Kozani, Larissa gibi yerlerde çalıştı. Bir anlaşma ile İngiltere Oxford'a gitti. Reading ve Birmingham gibi yerlerde dört buçuk yıl kadar çalıştı.

1979'da tekrar Atina'ya döndü. Yine bir sözleşme ile İsrail Hayfa'ya gitti. 1984 yılına kadar burada çalıştı. Tekrar Atina'ya dönüp Almanya'nın Köln, Leverkusen ve Nürnberg şehirlerine küçük anlaşmalarla gitti. 1985'te İstanbul'a döndü. Kısa bir süre tekrar İstanbul tavernalarında şovlara çıktı, daha sonraları 5 Nisan kararlarına kadar İzmir, Çeşme, Bodrum, Erdek, Marmaris gibi yerlerde çalıştıktan sonra Kınalıada'daki baba evine çekildi.

İlk kırkbeşlik plaklarını 1965 yılında Odeon şirketine, 1966'da Grafson, 67'de Aras, 68'de Disko şirketlerine yaptı. 6 Mayıs 2007 tarihinde öldü. Kınalıada'da toprağa verildi.

ESERİ:

1.Buzuki Erol
Erol Örter
Pan Yayıncılık

“Erol Örter, 1938 yılı 18 Haziran'ında Kasımpaşa'da doğdu. Babası Osmanlı sarayının yorgancıbaşısı Mustafa'nın oğlu Ahmet Kemal, annesi Sisam Rumlarından Maria'dır.Bir tesadüf eseri eline aldığı buzuki; Erol Örter'in hayatını tersane işçiliğinden, bir rembetika ustası olarak İngiltere'den İsrail'e, Yunanistan'dan Kıbrıs'a, dünyanın çeşitli yerlerindeki tavernalara, gazinolara taşınır. Elinizdeki kitapta onun, kah Buzuki Erol, kah Kosta olarak eşi Despina ile birlikte sürdürdüğü renkli sahne hayatından kesitler bulacak, bir rembetin gözünden dünyanın çeşitli yerlerini ve oradaki insanları tanıyacaksınız. Erol Örter'in yedi bestesinin notasının da yer aldığı kitaptan, buzuki hakkında bilgiler de edinebileceksiniz.”

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
buzuki, erol, kimdir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erol Manisalı Liaaa Şairler / Yazarlar 0 13 Temmuz 2012 18:49
Erol Evgin'den Muhteşem Son Thetis Haber Arşivi 0 08 Mayıs 2012 08:24
Ali Erol Ertan (1945 - .... ) Aze Sporcular 0 07 Eylül 2011 18:58
Buzuki Nedir? Ein Genel Paylaşım 0 30 Aralık 2010 17:17