IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Haziran 2021, 16:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pitbull kimdir ?




Armando Christian Rafael Pérez ya da sahne adıyla Pitbull (d. 15 Ocak 1981, Miami), Amerikalı rapçidir. İlk kez 2002 yılında Lil Jon'un Kings of Crunk albümünde konuk olarak yer aldı. Ardından, 2004 yılının Ağustos ayında TVT Records etiketiyle M.I.A.M.I. (açılımı Money Is a Major Issue) adlı ilk stüdyo albümünü piyasaya sürdü. O zamandan beri, yine TVT Records etiketi altında iki stüdyo albümü daha yayınladı: 2006 yılının Ekim ayında El Mariel ve 2007 yılının Kasım ayında The Boatlift. Ayrıca, Mun2 kanalında La Esquina adında İspanyolca bir program sunmaktadır.




Perez, Kübalı bir ailenin çocuğu olarak Miami'de doğdu. Üç yaşındayken Küba'nın ulusal kahramanı ve şairi José Martí'nin şiirlerini ezberden okuyabiliyordu. Kariyerinin başlarında mavi gözlü bir beyaz olarak güneyden ve Küba kökenli olduğu için birçok problemle karşılaştı. Ayrıca pop müzik türü olan Miami bass'tan etkilendi ve Celia Cruz ve Willy Chirino'yu kendine ilham kaynağı olarak belirtmiştir. Perez'in ailesi gençken ayrıldılar ve Perez annesi tarafından yetiştirildi. Daha sonra bir süre üvey ailesi ile birlikte Roswell şehrinde yaşadı. Yeni ailesi onu 16 yaşında uyuşturucu satıcısı olduğu için babasının daha önceden yaptığı gibi evden kovdu. Sonra Coral Park Lisesi'nden mezun oldu ve rapçilik üzerine olan kariyerine odaklandı.

"Pitbull" sahne ismini kullanmasının ardındaki sebebin Pitbull cinsi köpeğin saldırdığı kişiyi ısırınca kilitlenmesinin olduğunu söylemiştir. Miami'de Lil Jon ile tanıştıktan sonra 2002 yılında Lil Jon ve East Side Boyz'un albümü Kings Of Crank'da yer aldı. Pitbull'un "Oye" şarkısı 2003 yılında vizyona giren 2 Fast And 2 Furious (Daha Hızlı Daha Öfkeli) filminde yer aldı. Ek olarak Pitbull popüler rap müzik freestyle ve remikslerinden oluşan birçok mixtapes yayınladı.



9 Ağustos 2004 Pazartesi günü M.I.A.M.I. (Money Is a Major Issue) adlı ilk stüdyo albümünü TVT Records etiketiyle yayımlayan Pitbull, albümün yapımında The Diaz Brothers, Lil Jon, Bigg D, Jim Jonsin ve Nasty Beat Makers ile birlikte çalıştı. Lil Jon, Oobie, Bun B, ****alo, Cubo, Fat Joe, Trick Daddy ve Mr. Vegas'ın konuk sanatçı olarak yer aldığı albüm, Billboard 200 listesinde on dört numara olmayı başardı. Albümden "Culo", "Dammit Man", "Back Up" ve "Toma" adlı parçalarını tekli olarak yayınlayan ve bu teklilerden "Culo" ile Billboard Hot 100 listesinde otuz iki numara olan müzisyen, ertesi yıl bu albümün devamı niteliğindeki Money Is Still a Major Issue adlı remix albümünü piyasaya sundu. Albümde daha önce yayınlanmamış remix çalışmalarına yer verildi.


16 Ekim 2006 Pazartesi günü El Mariel adını taşıyan ikinci stüdyo albümünü Diaz Brothers, Lil Jon, DJ Khaled, Mr. Collipark, Jim Jonsin, The Runners, The Neptunes ve Gorilla Tek'in yapımcılığında hayranlarına sundu. Albümde reggaeton tarzını daha ön plana çıkartan ve Fat Joe, Sinful, Bun B, Cubo, Redd Eyezz, Wyclef Jean, Oobie, Anjuli Stars, Vybz Kartel, Ken-Y, Lil Jon, Ying Yang Twins, DJ Khaled, Trick Daddy ve Rick Ross gibi isimleri konuk sanatçı olarak davet eden Pitbull, albümüyle Billboard 200 listesinin on yedinci sırasına yerleşti. Albümden "Bojangles", "Ay Chico (Lengua Afuera)" ve "Dime/Tell Me" adlı parçalarını tekli olarak yayınlayan ve bu teklilerden en iyi başarıyı "Bojangles"ın Billboard Hot 100 listesinde doksan bir numara olmasıyla sağlayan müzisyen, aynı sene içerisinde DJ Khaled'in Listennn... the Album adlı albümünde konuk sanatçı olarak yer aldı.


5 Kasım 2007 Pazartesi günü The Boatlift adlı üçüncü stüdyo albümünü Lil Jon, Mr. Collipark, Nitti, Soundz, Diaz Brothers ve Play-n-Skillz'in yapımcılığında piyasaya süren Pitbull; albümde Trina, Young Bo$$, Trick Daddy, Fabo, Cubo, AIM, Casely, Lil Jon, Twista, Jim Jones, Jason Derulo, Lloyd, Don Omar, Toby Love, Yung Berg, Frankie J ve Ken-Y'ı konuk müzisyen olarak davet etti.

Billboard 200 listesinde elli numara olan ve albümden "Sticky Icky", "Go Girl", "The Anthem" ve "Secret Admirer" adlı parçalarını tekli olarak yayınlayan müzisyen, bu teklilerden "The Anthem" ile Billboard Hot 100 listesinde otuz altı numara oldu.


Pitbull, 2 Şubat 2009'da "I Know You Want Me (Calle Ocho)" adlı teklisini Ultra Records etiketiyle yayınladı ve Billboard Hot 100 listesinde iki numaraya yükselmeyi başardı. Ayrıca, Polo Grounds Music ve RCA Music Group ile de anlaşma imzalayan Pitbull, Rebelution adını taşıyan dördüncü stüdyo albümünü 1 Eylül 2009'da yayımlamayı planlıyor. Pharrell ile birlikte seslendirdiği ve Fast & Furious 4 (Hızlı ve Öfkeli 4) filminin soundtrack'inde yer alan "Blanco" parçasını ikinci tekli olarak yayımladı. Haziran ayında üçüncü tekli "Hotel Room Service"i de piyasaya sürdü.


2004: M.I.A.M.I.
2006: El Mariel
2007: The Boatlift
2009: Rebelution
2010: Armando
2011: Planet Pit
2012: Global Warming
2014: Globalization
2015: Dale
2017: Climate Change





[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Kuleden Merkeze Selam Olsun Herkese
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
pitbull


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
12 Sırıtan Pitbull NarÇiçeği Evcil Köpekler 0 02 Ocak 2016 00:22
Pitbull dehşeti Seth Haber Arşivi 0 16 Eylül 2014 12:38