IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Müzisyenler (https://www.ircforumlari.net/muzisyenler/)
-   -   Varg Vikernes (https://www.ircforumlari.net/muzisyenler/561481-varg-vikernes.html)

Amelia 25 Ocak 2014 17:55

Varg Vikernes
 
Müziğe o zamanlar (80’lerin ikinci yarısı) altın çağını yaşayan death ¤¤¤¤l le ve tek kişilik grubu Uruk-Hai’la başlamış daha sonra Burzum ismini almış black ¤¤¤¤l in yaratıcılarından biri olmuştur.

´Asıl İsmi Alias Cristian Vikernes’tır ancak Cristian ismini anlamından dolayı reddedip Kendini Varg Vikernes olarak tanıtmayı yeğlemiştir. Burzum Black ¤¤¤¤l tarihinin en sansasyonel projelerinden biridir. Kilise yakmak (Norveç geçmişinde Hristiyanlığı yayanlar paganlara zorlamayla din değiştirttiklerinden daha sonra Varg onlardan intikam almak amaçlı birkaç kilise yakmıştır) diğer müzik gruplarını tehdit etmek gibi sansasyonel vakalarının en önemlisi Varg Vikernes’in Mayhem üyesi Euronymous’u bıçaklayarak öldürmesidir. Bu olaydan sonra Burzum ve Mayhem dünya çapında tanınan gruplar olmuşlardır.Grupta Varg Vikernes dışında yer alan tek eleman 1993tarihli Aske EP’sinde bass çalan Samoth’tur. 21 yıllık hapis hayatına 1993[’te başlamıştır ve hapiste geçirdiği yıllar içerisinde düşüncelerini olgunlaştırıp (en az)2 kitap 2 albüm yayınlamıştır. Artık o Norveç paganizminin savaşçısı olmaktan çok savaşçıların akıl aldıkları bilge rolünü üstlenmiş son iki albümde epik elmentlerle ambient müzik yapmaya başlamıştır.

Euronymous’u öldürmesi ile ilgili «Onu öldürdüğüm için kendimi hiç de kötü hissetmemiştim. Eğer onu canlı bıraksaydım hayatım üzerine yeni bir girişimde bulunmasına izin vermiş olurdum.» açıklaması yapan Varg Vikernes 2003 yılında hapishaneden kaçma girişiminde bulundu fakat bu başarısızlıkla sonuçlandı. Çaldığı arabayla kaçarken polislere yakalandı. Yakalandığı zaman yanında bir AG3 ve 700 tane mermi bulundu. Sorgulamalarda suç ortaklarının ismini hiç bir zaman vermedi.

- 1 kişi öldürmek - 3 kilise yakmak - Evinde yüksek miktarda (150 kg) patlayıcı (dinamit) bulundurmak suçundan hüküm giymişken:

- Hapishaneden kaçma girişiminde bulunmak - Otomobilhırsızlığı - Yasa dışı silah taşımak suçları da eklendi ve hapis cezası 14 ay daha artırıldı.
Varg hapisten çıktığında Norveç’in herhangi bir yerinde küçük bir çiftlik satın alıp orada yaşayacağını bilgisayar programlamacılığı ve kitap çevirmenliği yaparak geçineceğini söylüyor.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:48.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net