IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mart 2015, 14:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Deftones.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kıtalararası üne kavuşmuş Deftones topluluğu uzun bir aradan sonra dördüncü albümünü çıkardı ve hayranlarını yaz günlerinde yalnız bırakmamış oldu. Söz konusu albüm 20 Mayıs tarihinde dinleyicilere sunuldu.

Albümlerinin ilk 45'liği "Minerva" büyük ilgi gördü. Prestijli televizyon kanallarının yayınları, diğer grupların aksine Deftones'un pek hoşuna gitmemişti. Chino Moreno MTV'de yayınlanmaları üzerine "MTV'de şarkılarımızın çalınmasından pek hoşnut değiliz. Çünkü biz belli insanlara özel bir müzik topluluğuyuz" yorumunu yapmış olsa da, dünyaca ünlü müzik televizyonu bantları her gün defalarca yayınlamaktan vazgeçmedi.

Deftones, aradan geçen üç yıllık zaman zarfında sürekli gündemde kalmayı başardı. Özellikle geçtiğimiz sene Deftones elemanları için oldukça hareketli geçti. Chino Moreno Deftones grubundan çok, başını çektiği "Team Sleep" projesi ile adından sık sık söz ettirdi. İlk olarak Deftones parçalarının akustik versiyonlarıyla karşımıza çıkan ve Ross Robinson yapımcılığında kaydedilen ilk albümle 2003 yılı içinde müzik dükkanlarında yerini alacak olan "Team Sleep", aslında başlı başına ayrı bir yazı ve inceleme konusu... b>Moreno'nun, Deftones dışında ne kadar farklı olduğunu bu yazıya sığdırmak oldukça güç. Yine de Deftones'taki çalkantılı dönemle bağlantılı olduğu için kısaca değinelim.

Hatırlanacağı gibi Chino Moreno'nun "Bir süreliğine evdeydim ve birkaç arkadaşımla birlikte sadece müzik yapmak, yaratıcılığımızı ortaya koymak istedim. Biraz müzik yaptık ve kendimizi dışarı atıp, kısa bir turneye çıktık. Çok eğlenceliydi. Farklı insanlarla çalmak her zaman eğlenceli olmuştur." sözleriyle açıkladığı Team Sleep projesi, bir süre sonra git gide büyümüş ve grup neredeyse her konserde kapalı gişe çalmıştı. Fakat o eğlenceli ve Moreno ya göre 1980'ler ile triphopu bağlayan bir köprü olan Team Sleep, Deftones'taki bağları koparma noktasına gelmişti. Hatta grubun dağılacağı hakkındaki söylentiler basına bile yansımıştı. Bu söylentilerin ardından Deftones elemanları yaptıkları açıklamayla grubun dağılmayacağını belirterek dördüncü albümün hazırlıklarına başladıklarının haberini verdiler. Pembe dizileri aratmayan bu kıskançlık ve çekememe iddiaları da resmi ağızlardan yalanlanmış oldu.

Dördüncü albümü müjdeleyen açıklamaların ardından yeni albüm hazırlıklarına başladılar ve diğer Deftones albümlerinde olduğu gibi yine yapımcı Terry Date ile birlikte stüdyoya girdiler. Seattle'da başlayan kayıtlar Los Angeles'da yapılan düzenlemeler aşamasıyla tamamlandı ve 11 parçadan oluşan dördüncü albümün isminin "Lovers" (Sevgililer) olacağı açıklandı. Fakat daha sonra topluluk elemanları bu romantik fikirden vazgeçerek albümün isminin "Deftones" olmasına karar verdi.

"Deftones" albümü, şarkıların yanısıra bilgisayarda izlenebilecek multimedya dosyalarını da içeren bir karma cd olarak hazırlandı. Vokal ve gitarlarda Chino Moreno, tellilerde Stephen Carpenter, bassta Chi Cheng, davullarda Abe Cunningham ve efektlerde Frank Delgado kadrosuyla üç stüdyoda (The Spot, Larrabee Studios, Studio X) kaydedilen çalışmaya vokallerde Rey Osburn da eşlik etti.

Ve Chino Moreno'nun albümle ilgili söyledikleri; "Diğer Deftones albümlerinde olduğu gibi bu albümle de ilgili fazla konuşmak istemiyorum. Sadece dramatik nakaratların ağırlığını ve 'White Pony'ye oranla daha enerjik bir albüm olduğunu söyleyebilirim.

Kapsamlı ama dağınık düzenlemesi, sessiz ama gürültülü, agresif ama hassas tarzıyla oldukça ilginç ve etkileyici bir albüm Deftones... Grup, kendisiyle aynı adı taşıyan bu çalışmada ortaya benliğinden çok şey koymuş ve dinlenmesi gereken bir iş çıkarmayı başarmış.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
deftones


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Deftones - Change Hip0kondriyak Yabancı Şarkı Sözleri 0 28 Eylül 2013 17:46