IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mart 2015, 14:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Burzum.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Proje 1987 yılında, Uruk-Hai adıyla başladı. 1990'ın ortalarında Varg proje için bir yıllık bir ara verdi ve bu süre zarfında Old Funeral ve daha sonra (Immortal grubundan Abbath ile kurdukları) Satanel grubu için çalıştı.

1991 senesinde, Satanel grubu dağılınca, Vikernes projeye tekrar el attı. İsmi Burzum olarak değiştirdi ve korkutucu bir çalışma azmiyle tüm enstrümanları, lirikleri ve vokalleri kendi üstlenerek albüm hazırlamaya girişti: tam beş albüm. Albümlerin çoğu daha sonra çıksa da, "Filosofem" albümü bir yıldan daha kısa bir zaman aralığında kaydedildi. Tüm bunların yanında Vikernes, aynı anda Mayhem grubuna bas gitarist olarak katıldı.

Kilise kundaklamaları yüzünden tüm gözlerin Mayhem'in üzerine çevrilmesiyle, ve son olarak 1992'te Mayhem'in lideri Euronymous'un öldürülmesiyle, Vikernes'e dava açıldı ve 21 sene hapse mahkum edildi (ceza son olarak 18 seneye indirildi). Hücresinde gitar çalmasına izin verilmediğinden, ve bütün rock/metal temelli müzikleri kendisine (ve Aryan kültürüne) yabancı gördüğünden Vikernes sonraki iki albüm için, Burzum'u klavye odaklı, neoklasik/pagan bir müzik tarzına soktu.


Varg, Burzum'a 2000 senesinde son vermeye karar verdi ve Paganizm'ee olan düşkünlüğüne rağmen Satanizm'le proje arasında bir bağlılık gören Burzum hayranlarını yasa boğdu. Varg, şu an hala hapishanede, ve Burzum'u sonlandırsa da hücresinde politika hakkında yazmaya devam ediyor.

Önemli anektod: 2003'ün Ocak ayında Varg bir haftasonu hapishaneden çıkmış ve ertesi gün polisler tarafından yakalansa da bu sürede kaçmayı denemiş. Söylentilere göre yeni bir albüm çıkabilirmiş ama Varg'ın kaçma girişimi yüzünden bu plan iptal olmuş.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
burzum


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık