IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Müzisyenler (https://www.ircforumlari.net/muzisyenler/)
-   -   Noir Desir. (https://www.ircforumlari.net/muzisyenler/687037-noir-desir.html)

Düş 06 Mart 2015 14:15

Noir Desir.
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Fransız alternatif rock müzik grubu Noir Desir, 1980'li yılların ortalarında vokal ve gitarda Bertrand Cantat, gitarda Serge Teyssot-Gay, bassta Frederic Vidalenc ve davulda Denis Barthe ile Bordeaux'da kurulur.

1987 yılında ilk EP'leri olan "Ou Veux-tu Qu'je R'garde"i yayınlayarak müzik piyasasına adımlarını atarlar. 2 yıl sonra, 1989'da "Veuillez Rendre L'Ame a Qui Elle Appartient"i dinleyicilerine sunarlar. Bu albümde bulunan "Aux Sombres Heros de L'Amer" ile Fransiz listelerinde büyük bir başarı yakalayarak adlarından söz ettirmeye başlarlar. Ülke basını tarafından verilen "le bus d'acier" ödülüne de onlar layık görülmüşlerdir.

1990 yılında ikinci stüdyo albümleri "Du Ciment Sous les Plaines"i çıkarırlar. Bu albümde dört İngilizce şarkı bulunmaktadır. Bu da onların yurtdışında tanınmaları için bir fırsattır. Müziklerindeki punk etkileşimi gitgide daha dikkat çekici bir hal almaya başlar. İki yıllık bir aranın ardından İngiltere'de kaydettikleri "Tostaky" isimli albüm raflardaki yerini alır. "Tostaky" ve "Lolita Nie en Bloc" gibi hit parçaları bu albümdedir. Grup "Tostaky" ile cinsellik, başkaldırı ve politika öğelerine yer vermeye başlar.

1994 yılında çıkan iki CD'lik canlı konser kayıtlarından oluşan "Dies Irae"'yi yayınlarlar. 96'da "666667 Club" albümleriyle büyük başarılara imza atarlar. Bu çalışma, "Un Jour en France" ve "L'homme Pressé" gibi politik mesaj içerikli şarkılarıyla grubun en isyankar albümü olmuştur.

20 Şubat 1998'de "Victoires de la Musique"de "Yılın Grubu" ve "Un Jour en France" ile "Yılın Şarkısı" gibi bir çok ödüle layık görülürler. 5 yıl aradan sonra 11 Eylül'de çıkardıkları "Des Visages Des Figures" albümleri ile onlardan bekleneneni fazlasiyla verirler. Albümlerinde bulunan "Le Vent Nous Portera" ile uzun süre listelerde boy gösterirler ve içinde Türkiye'nin de bulunduğu çok sayıda ülkede büyük bir başarı yakalarlar. Albüm yine politik, yine isyankardır.

9 Mart 2002'de, Noir Desir "Yılın Rock Albümü" ve "En İyi Klip" ("Le Vent Nous Portera") dallarında "Victoires de la Musique" ödülü alır. Albümün 1 milyonun üzerinde satılması ile "platin disk"i de kazanmayı başarırlar.

Ağustos 2003'te Litvanya'da çekilen "Colette" filminde başrol oynayan solist Bertrand Cantat'in sevgilisi ünlü aktrist Marie Trintignant ile solistin otel odasındatartışması ve kavganın büyümesiyle Marie Trintignant hayatını kaybeder. Bertrand Cantat'in tutuklanmasıyla Noir Desir de dağılmış olur.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:59.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net