IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Müzisyenler (https://www.ircforumlari.net/muzisyenler/)
-   -   Overkill. (https://www.ircforumlari.net/muzisyenler/687038-overkill.html)

Düş 06 Mart 2015 14:17

Overkill.
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Dünyanın ilk thrash grubu olan Overkill için her şey D.D. Verni’nin ve Rat Skates’in (asıl adları Carlos Verni ve Lee Kundrat’dı) New Jersey’de 1980 yılında punk grubu The Lubricunts’ı bitirmesiyle başladı. Yeni bir grup kurmak isteyen Verni ilk olarak vokalist Bobby Ellsworth ile tanıştı. Bobby aslen bir bas gitarist olsa da Overkill’de yeri vokal oldu. Çok geçmeden kadroya Verni’nin eski punk grubunun gitaristi de katıldı. Grubun adı için pek çok isim düşünüldü. “Virgin Killer” bunlardan biriydi, (hatta grup ilk çalışmalarını bu isimle yaptı) ama grup en sonunda Motörhead’in LP’sine verdiği isim olan Overkill’de karar kıldı.

Grubun ilk dönemlerinde yaptığı şey çoğunlukla The Ramones, The Dead Boys gibi grupların parçalarını coverlamaktı, yani punk müzik yapmaktı. Ama 1980’den sonra Overkill repertuarına Motörhead, Judas Priest, (daha sonraları) Iron Maiden ve Riot gibi grupların parçalarını da kattı. Bu coverlar müzikal anlamda esktra bir bozukluk, güç ve üzerine çallışılmış riff’ler içeriyordu. İşte Overkill’i ilk thrash grup yapan da buydu.

1981 yılında Dan Spitz grubu bıraktı ve yerine Bobby’e eşlik edecek olan vokalist Rich Conte geldi. Grup artık cover yapmayı bıraktı ve sıfırdan bir şeyler üretebilmek için şarkı yazmaya başladı. Böylece ortaya (sonradan adı “Raise The Dead” olan) “Grave Robbers”, “Overkill” ve “Unleash The Beast Within” çıktı. Bunlar muhtemelen ilk thrash eserleriydi. James Hetfield ve Hugh Tanners’ın “Hit The Lights”ından bile önce yazılmışlardı. Bu çalışmaları “Death Rider” (1981) ve “Rotten The Cure” (1982) izledi. Bu sıralarda Rich Conte grubu bıraktı ve Bobby tek vokalist olarak grupta kaldı. 1982 yılında grup New York’un ve New Jersey’in bir numarası olmuştu bile.

Overkill’in (çoğumuzun aşina olduğu) yeşil logosu da bu zamanda yapıldı. Renk olarak yeşili seçmelerinin sebebi tüm posterlerde ve afişlerde kıpkırmızı logolarıyla duran onlarca grup arasından farkedilebilmek ve farklı olmaktı.

Overkill 1987’e, Rat (Lee Kundrat) grubu bırakana kadar tutarlı ve kendi halinde bir yol izledi. Rat aslında grubu bırakmadı, garip bir şekilde ortadan kayboldu. Uzaklara gidip bir kamyon şoförü olduğu ya da bir kaza sonucu öldüğü rivayetler arasındaydı ama kimse onun neden kaybolduğunu asla bilemedi. Rat’in kaybolmasının ardından grup epey bir eleman değişikliği yaşadı. İlk olarak Mark Archibole gruba dahil oldu ama grupta ömrü uzun sürmedi. Ardından (Battlezone grubundan) Sid Falck kadroya katıldı. 1990 yılında Bobby de grubu bıraktı, Rob Cannavino ve Merritt Gant Overkill’in yeni üyeleri oldu.

Bu yeni kadro baterist Tim Mallare’nin gruba katıldığı 1992 yılına kadar devam etti. 1995 yılında, yani gruba girdiklerinin beşinci yılında Rob ve Merritt Overkill’den ayrıldı. (Rob bir motorsiklet sürücüsü oldu, Merritt ise diğer bir kaç grupta daha çalmaya devam etti) Yerlerine Joe Comeau ve Sebastian Marino geldi. 1999 senesinde Joe da gruptan ayrıldı, böylece “Coverkill” albümü yeni gitarist Dave Linsk ile hazırlanmış ve doldurulmuş oldu. Nihayetinde Sebastian Marino da ailesiyle daha çok vakit geçirmek için ayrılınca grubun bir sonraki albümü “Blodletting” (2000) için tüm gitar yükü Dave Linsk’in sırtına bindi. Artık grubun değişmez bir parçası olan gitarist Dave Linsk ile birlikte Overkill son albümü “Killbox 13”i çıkardı.

25 senedir tarzından, çizgisinden ödün vermeyen ve metal müziğe şüphesiz pek çok katkıda bulunmuş “dede” grup Overkill; hayranlarıyla beraber ölene kadar müzik hayatına devam edecek gibi..


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:42.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net