IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Düş

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mart 2015, 14:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tool.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


1990 senesinde Los Angeles’ta kurulan progressive rock grubu Tool, kompleks ritim değişimleri, etkileyici vokalleri ve şarkı sözlerindeki sıradışı konularla tanınıyor. İlk başta Maynard James Keenan (vokal), Paul d’Amour (bas gitar, gitar) ve Adam Jones (gitar)’dan oluşan grup, sonradan kadrosuna Rage Against The Machine gitaristi Tom Morello’nun aracılığıyla eklediği Carole King, Pigmy Love Circus ve Green Jelly gruplarının davulcusu Danny Carey ile ilk gerçek kadrosunu oluşturdu.

1991 senesinde kendi ismiyle aynı adı taşıyan ilk demoyu sınırlı sayıda basan ve çevreye dağıtmaya başlayan Tool, aynı sene Rage Against The Machine, Rollins Band, Skitzo ve Fishbone gruplarıyla konserler gerçekleştirmeye başladı.

1992 senesinde yayınlanan “Opiate” adlı EP ile ismini duyurmayı başaran Tool, albümün ismini Karl Marx’ın ‘toplumların en önemli uyuşturucusu dindir’ sözünden etkilenerek koydu. EP’de sosyolojik problemleri dile getiren grup üyeleri, enstrümanların üzerindeki yetenekleriyle oldukça sert ve karmaşık bir sound yakaladı. Albümden “Hush” ve “Opiate” single olarak yayınlanırken, “Hush” parçasına bir de video klip çekildi.

1993 senesinde “Undertow” adlı ilk albümünü Zoo Entertainment etiketiyle piyasaya süren Tool, albümün prodüksyonunda Sylvia Massy ile birlikte çalıştı. Kapağıyla ve içindeki kitabıyla dikkat çeken albüm, ne var ki içerdiği bazı resimlerden dolayı bazı müzik dükkanlarında satışa sansürlü olarak sunuldu. Albümdeki “Bottom” parçasında Henry Rollins ile biraraya gelen topluluk, albümden “Sober” ve “Prison ***” parçalarını single olarak yayınladı.

Single’lara Adam Jones yönetiminde birer video klip çeken Tool, “Prison ***”in içerdiği yoğun grafik nedeniyle birçok televizyon kanalı tarafından yayından kaldırıldı. Aynı sene ‘Lollapalooza Festivali’nde sahne alan grup, burada yoğun ilgiyle karşılandı. Canlı performanslarında devleşen grup, bu konser sonrasında “Undertow” albümünün satışlarının yükselmesini sağladı ve albüm gruba altın plak getirdi.

1995 senesinde 2. albümün kayıtları sırasında basçı Paul d’Amour gruptan ayrılırken, Peach grubundan Justin Chancellor gruba dahil oldu. 1996 Ekim ayında “Stinkfist” adlı single’ı hayranlarına ulaştıran grup, parçaya Adam Jones’un yönetiminde çekilen video kliple bir kez daha televizyon ekranlarında görünmekte zorlandı. Single sonrasında “Ænima” adlı 2. albümünü piyasaya süren topluluk, albümün prodüksiyonunda David Botrill ile çalıştı.

“Ænima” ile Amerika listelerinde 2 numara olan Tool, albümü Amerikalı komedyen Bill Hicks’e ithaf etti. Ruhun temizlenmesi anlamına gelen “Ænima” albümünden “Stinkfist” dışında “H.”, “Ænima” ve “Forty Six & 2” single olarak yayınlanırken, “Ænima” parçası 1997 senesindeki Grammy’lerden “En İyi Metal Performansı” ödülüne layık görüldü. Aynı sene albümün tanıtımı için turneye çıkan grup, bir kez daha ‘Lollapalooza Festivali’nde sahne aldı.

1999 senesinde Maynard James Keenan, uzun süreli Tool gitar teknisyeni Bily Howerdel öncülüğünde A Perfect Circle grubunu oluştururken, medyada Tool’un dağıldığına dair haberler yayınlanmaya başlandı. Bu haberleri yayınladıkları 2000 tarihli “Salival” adlı box set albümüyle cevaplayan grup, bu box setin içerisine “Merkabe” adlı yeni parçayı, konser performanslarını, Led Zeppelin parçası “No Quarter”ın canlı yorumunu, Peaches grubunun “I Lied” adlı parçasının farklı bir yorumunu, grubun bütün video kliplerini ve 56 sayfalık fotoğraflarını dahil etti.

2001 senesinin başında yapılan açıklamayla Tool’un yeni albümünün adı “Systema Encéphale” olarak isimlendirilirken, Mayıs ayında piyasaya sürülen “Lateralus” albümüyle bu haber yalanlanmış oldu. “Lateralus” albümüyle karmaşık ve kompleks soundunu devam ettiren Tool, albümün sözlerinde ise simya bilimi, mistisizm ve felsefe gibi konuları işledi. Albüm, Amerika listelerinde zirveye yerleşirken, albümden “Schism”, “Parabola” ve “Lateralus” single olarak yayınlandı. “Schism” ve “Parabola” parçalarına birer video klip çeken grup, “Parabola” klibinde trip hop sanatçısı Tricky’i ekrana yansıttı.

2002 senesinde “Schism” parçasıyla Grammy’lerden 2. “En İyi Metal Performansı” ödülüne layık görülen Tool, albüm sonrasında turneye çıktı. Bu turnede gruba müzik tarihinin en önemli progressive rock gruplarından biri olan King Crimson eşlik ederken, grup üyeleri kendilerine en büyük ilham kaynağı olmuş bu grupla aynı sahneyi paylaşmaktan oldukça memnundu.

2005 senesinin sonunda iki tane DVD piyasaya süren Tool, bu DVD’lerden birisine “Schism” single’ının video klibini, diğerine ise “Parabola” single’ının video klibine yer verdi. Her DVD içerisinde single’ların Brian ‘Lustmord’ Williams adlı sanatçının remixlerini de bulunduran grup, bu DVD’ler sonrasında bir kez daha sessizliğe gömüldü.

Maynard James Kaanan, A Perfect Circle grubunun yeni albümü üzerine yoğunlaşırken, aynı zamanda bu grupla birlikte turneye çıktı. Aynı zamanda grubun geri kalan üyeleri yeni albüm üzerinde uğraşırken, Maynard da kısa zaman içerisinde diğerlerine katıldı.

2006 Mayıs ayında “10,000 Days” adlı 4. albümünü piyasaya süren Tool, albümün tüm prodüksiyonunu grupça üstlendi. Grubu Amerika listelerinde yeniden zirveye yerleştiren albüm, özellikle Adam Jones’un dizayn ettiği üç boyutlu kapağıyla büyük beğeni topladı. Albümün soundunda diğer albümlere göre gücü düşük olarak gözlemlenirken, grup albümün sözlerinde farklı kültürlere göndermede bulunuyordu. Albümden “Vicarious”, “The Pot” ve “Jambi” single olarak yayınlanırken, albüm 2006 senesinin Grammy’lerinden “En İyi Albüm Kapağı” ödülünü kazandı.

Müziğiyle Staind, Chevelle, Cold, Disturbed, Taproot, Acroma ve daha birçok gruba örnek olan Tool, “10,000 Days” albümü sonrasında Amerika, Kanada, Avrupa ve Avusturalya’da performanslarda bulundu. Özellikle ‘stop-motion’ animasyon video klipleriyle, sahne performanslarıyla ve gizemli kişilikleriyle birçok müzikseverin hayranlığını kazanmış olan grubun üyeleri, Tool’un yanısıra ayrıca farklı projelerde de hayranlarının karşısına çıkmaya devam ediyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
tool


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tool /Third Eye. Düş Yabancı Şarkı Sözleri 0 05 Şubat 2015 02:08
Tool /The Pot. Düş Yabancı Şarkı Sözleri 0 05 Şubat 2015 02:07
Tool /Right In Two. Düş Yabancı Şarkı Sözleri 0 05 Şubat 2015 01:58
Tool /H. Düş Yabancı Şarkı Sözleri 0 05 Şubat 2015 01:38
Tool /4. Düş Yabancı Şarkı Sözleri 0 05 Şubat 2015 01:13