IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mart 2015, 14:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
System Of A Down.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Vokalist Serj Tankian ile gitarist Daron Malakian’ın birlikte çaldığı “Soil” grubunun dağılmasından sonra, basçı Shavo Odadijan’ı yanlarına alarak Velvet Hammer Music desteğinde ilk parçaları “Sugar”ı kaydeden System Of A Down, davulcu Andy Khachaturian’ın da gruba katılmasıyla üç tane demo hazırladı. Üçüncü demo sonunda Khachaturian’ın gruptan ayrılmasıyla John Dolmayan’ı ekibe katarak şu anki halini oluşturan System Of A Down, 1997 senesinde ünlü prodüktör Rick Rubin’in şirketi American Recordings ile anlaşarak ilk albümlerinin kayıtlarına başladı.

1998 senesinde çıkan ilk albüm “System Of A Down” ile müzik eleştirmenlerinden olumlu eleştiriler alan System Of A Down, albümden çıkardıkları single’lar “Sugar”, “Spiders” ve “War”dan sonra Slayer ile verdikleri konser sonrası ikinci önemli konserlerini Ozzfest’e çıkarak yaşadılar. 2000 yılında Black Sabbath’ın ‘tribute’ albümü “Nativity In Black 2”da, Sabbath parçası “Snowblind” ile yer alan grup, 2001 senesinde 2. albümlerinin kayıtlarına başladı.

2001 senesinde “Toxicity” adlı 2. albümleri ile Amerika ve Kanada listelerinde 1 numara olan System Of A Down, bu albümle şu ana kadar tüm dünyada 6 milyon satarak Amerika’da 2 kez platin plak kazandı. Albümden çıkan ilk single “Chop Suey!”e çekilen video kliple MTV’de kendine bolca yer bulan grup, aynı zamanda ilk defa Grammy’lere aday olarak gösterildi.

Soundlarındaki değişik riff ve sert melodilerle kendilerine belli bir hayran kitlesi oluşturan System Of A Down, 3. albümlerini b-side albümü olarak çıkardı. 2002 senesinde çıkan 3. albüm “Steal This Album!” ile 50,000 tane özel baskı çıkartan grup, bu özel baskılarda grubun her elemanına ait farklı tasarımlara yer verdi. Albümün adını Abbie Hoffman’ın “Steal This Book” kitabından esinlenerek koyan System Of A Down, albümdeki “Boom!” parçasına çekilen video klipte Michael Moore ile çalışarak Irak’taki savaşı protesto etti.

2004 senesinde “Mezmerize” adlı 4. albümlerini çıkartan System Of A Down, bu albümle Amerika, Kanada ve Avustralya listlelerinde 1 numara olmayı başardı. Albümdeki bazı şarkılarda gitarist Daron Malakian’ın vokalist Serj Tankian’ın yanında vokallerde yer alması albümü özel kılarken, albüm Amerika’da gruba platin plak kazandırdı. Albümden çıkan single“B.Y.O.B.” ile 2006 Grammy’lerinden “En iyi Rock Perfromansı” ödülünü kazanan grup, albüm sonrası Mars Volta ve Bad Acid Trip gruplarıyla Amerika ve Kanada turnesine katıldı.

“Mezmerize” albümünden 6 ay sonra albümün devamı niteliğinde 5. albümleri “Hypnotize” ile hayranlarıyla buluşan System Of A Down, bu albümle Amerika ve Kanada listelerinde 1 numara olarak, bir sene içerisinde yayınladıkları iki albümle 1 numara olmayı başardı. 2006 senesinde Ozzfest’e ‘headliner’ olarak katılan grup, aynı sene Florida’da verdikleri bir konserde son kez bir arada çaldıklarını belirtirlerken, ileride yeniden toplanacaklarını ve yeni bir albüm çıkaracaklarını söylediler.

Gitarist Daron Malakian ile basçı Shavo Odadjian’ın “Scars On Broadway” adlı yeni bir projede yer alması ve vokalist Serj Tankian’ın solo projeye yönelmesi System Of A Down’dan gelen son haberler olurken, grubun tekrar bir araya gelmesi bekleniyor.Gelmeleri Sonucu Turkiyeden özür dileyeceklermiş.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
system


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
36 - System of a Down hAte Yabancı Şarkı Sözleri 0 12 Ekim 2014 06:17
AssServ Help System xwerswoodx Projeler 6 06 Şubat 2011 21:41
bad system Skys mIRC Scripting Sorunları 1 28 Haziran 2009 13:27