22 Temmuz 2013 17:56 | |
oneofgirl | Şişte Kılıç Balığı Malzemeler 1 Kilogram Kılıç Balığı 1 Adet Soğan Suyu 6 Adet Defne Yaprağı 1 Fincan Zeytin Yağı 1 Adet Limon Yeteri kadar Maydanoz 1 Tatlı kaşığı Pulbiber Yeteri kadar Tuz Yapılışı Balığın derisini çıkarıp kalın dilimler halinde kesin, parçaları bir kaba koyun. Tuz, biber, ½ limon suyu, ½ fincan zeytinyağı ve soğan suyu ilave edip hafifçe karıştırın. Defne yapraklarını da yerleştirin, buzdolabında 6saat bekletin. Zamanı dolunca 1santim aralıklarla şişlere dizin ve harlı olmaya kömür ateşinde çevirerek pişirin.(tabakta kalan sosu ara ara balıklara bulayın) kalan zeytinyağını limon ile çırpın, çok ince kıyılmış 1tutam maydanoz ekleyin. Pişen balıkların üzerine gezdirerek servis edin. Afiyet olsun. |