28 Kasım 2012 09:04 | |
Afrodit | Cevap: Patates Mücveri Kabak mücveri daha güzel @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
28 Kasım 2012 02:18 | |
Sevda | Cevap: Patates Mücveri Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Patates Mücver 6-7 tane patates 100 gr. yumuşak beyaz peynir 1 yumurta sarısı 4-5 dal maydanoz Tuz Karabiber Nane Kekik Karabiber Biraz kabartma tozu Kızartmak için bol ayçiçeği yağı Öncelikle patatesleri suda yıkayalım yıkanan patesleri kabuklarını soyduktan sonra bir tenceye alıp üstüne basar su koyup haşlayalım. Haşlanan patatesleri ince ince kıyalım ve üzerine beyaz peynir, 1 ymurtanın sarısı, 4-5 dal kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, nane ve biraz kekik koyup iyice karıştıralım. Karışımdan birer kaşık alıp bir tavaya zeytinyağımızı koyalım ve kızaran yağın içine hazırladığımız karışımdan koyalım. Bütün malzemelerin hepsini arkalı önlü pişirelim. Kızartılan patatesleri kağıt havlunun üzerine koyalım ve öyle servis yapalım.. Afiyet Olsun… Alıntı |
02 Mayıs 2012 00:06 | |
Rüzgar | Patates Mücveri Hazırlama süresi: Haşlama 20 dk karıştırma ve ezme 10 dk (6 kişilik) Malzeme: 3 büyük patates 2 dövülmüş sarımsak 2 kaşık un yarım çay bardağı limon suyu 2 çırpılmış yumurta 1 su bardağı ayçicek yağı 1 tutam kıyılmış dereotu 3 adet ince doğranmış soğan 200 gr. beyaz peynir karabiber. Hazırlanışı: Mücverin aslı bir kabak mucizesi olarak bilinse de patatesli ifadesi de Akdeniz ülkelerinin muhteşem tatlarındandır. Bu tadın farklı sunumları vardır. Temel fark fırında hazırlamak yahut kızartmak şeklindedir. Biz kızartılığ sunulanı tercih ettik. *Patatesleri haşlayın tuz ilave etmeyi unutmayın. Haşlanmış patateslere feta yahut ezine katın. Bir çatal yardımıyla bu ikiliyi ezerek karıştırın aynı anda sarımsak soğan yumurta limon suyu tuz karabiber dereotu ve unu katın. *Kızartma işlemine hemen geçebileceğiniz gibi vaktiniz varsa bu karışımı biraz dinlendirebilirsiniz de. *Geniş bir tavada yağı kızartın ve mücver şekli verdiğiniz patateslerinizi kızartın. Salatayla ana yemek olarak veya bir et yemeğine garnitür yaparak afiyetle yiğebilirsiniz. Servis önerisi: Patatesleri servis ederken üzerlerine taze dereotu rendeleyebilirsiniz. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |