IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Beyaz Sarap Sosunda Tavuk Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
11 Ocak 2010 16:36
YapraK
Beyaz Sarap Sosunda Tavuk

Beyaz Sarap Sosunda Tavuk

Toplam:4693 Tarif

Tavsiyeler
0
Malzemeler
4 adet 25 gramlik dana jambon
4 adet 150 gramlik kemiksiz ve derisi çikarilmis tavuk gögsü
175 gr arpacik sogani

Sos için:
75 gr sogan
275 ml sek beyaz sarap
1 kokulu otlar buketi
1 tavuk suyu tableti
275 ml kaynar su
15 gr tereyag
20 gr un

Garnitür olarak:
125 gr brokoli
175 gr havuç (birkaç parçaya bölünmüs)



Yapilis Tarifi
Ilk olarak tavuk gögüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste ko***** kübik bir sekile getirin. Jambonlari tavuklara sarip bohçalar yapin. Dilerseniz bir kürdan ya da mutfak ipligiyle tutturun. Uygun bir kaba alip, 200 derece firina soydugunuz arpacik soganlariyla beraber atin. 35-40 dakika tavuklar pisinceye kadar firinlayin.
Bu arada sosu hazirlayin. Sogani dograyip, kokulu otlar buketi ve sarapla beraber kaynatin. 10 dakika sonra buketi çikartin.
Tavuk suyu tabletini suda eritin.
Tereyagini eritip unla karistirin. Yavas yavas tavuk suyunu ve sonra da beyaz sarabi ilave edin. Kaynadiktan sonra sos koyulasinca ocaktan alin.
Sosu tavugun üzerine döküp, 10 dakika kadar firinda pisirin. Bu arada garnitür olarak kullanacaginiz sebzeleri buharda haslayin ve servis yapin.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı