IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Terbiyeli İşkembe Çorbası Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
11 Ocak 2010 18:31
YapraK
Terbiyeli İşkembe Çorbası

Malzemeler :
500 Gr dana yada koyun işkembe
2 Çorba kaşığı margarin
2 Çorba kaşığı un
Terbiye İçin
3 Adet yumurta
3 Kahve fincanı sirke
6 Diş sarmısak
1 Adet limon
Kırmızıbiber
Tuz

Hazırlanışı :
Terbiyenin Yapılışı :
Derin bir kabın içerisinde üç yumurta sarısı ve bir limonun suyunu iyice karıştırın.
Kaynamakta olan çorbaya ilave edip bir dakika kaynatın.
Fazla kaynatırsanız çorbanın terbiyesi kesilir.
Yapılışı :
İşkembeyi temizleyin.
Derin bir tencereye bolca su, tuz ve temizlenmiş işkembeyi koyup orta ateşte kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını açık bırakıp bir kepçe yardımı ile üzerindeki köpükleri alın.
Köpükler kesilince tencerenin kapağını kapatıp işkembeler pişinceye kadar kaynatın. (Düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz)
İşkembeler pişince tencereden alıp, küçük küçük parçalara ayırın.
Başka bir tencerede bir çorba kaşığı yağ ile unu yakmadan kavurun.
İşkembe suyunu yavaş yavaş ilave ederek un ve yağa karıştırın.
Bir iki dakika kaynadıktan sonra işkembeleri ilave edin.
Çorba tekrar kaynamaya başladığında terbiyesini koyun.
Bir dakika daha kaynatıp ateşten alın.
Kalan bir çorba kaşığı yağ ile kırmızıbiberi tavada hafifçe yakıp çorbanın üzerinde gezdirin.
Sarımsaklı sirke ile servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı