IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Sivas Tavası Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
02 Şubat 2010 05:27
YapraK
Sivas Tavası

Malzeme :
1 kuzu kol
5 patlıcan
9 biber
6 domates
1 baş sarımsak
sıvıyağ
tuz, karabiber

Hazırlanışı :
Kuzu kolu irice parçalar halinde kesilir ve tencereye alınır. Önce alt üst biraz pişirilip üzerine sıcak su ilave ederek pişmeye bırakılır. Bu arada patlıcan ve biber parmak şeklinde kesilip kızartılır. Etler suyunu çekip kızarmaya başladıktan sonra tencerenin altı kapatılır. Tepsiye pişen etler alınır.Üzerine kızarmış patlıcan ve biber alınır.Üzerine doğranmış domatesler yerleştirilir. Sarımsak lar da serpilir.Tuz ve karabiber serpip fırına verilir. Tekrar 15 dakika daha fırında pişirilip pilavla sıcak ikram edilir.

Sosu için; soğan ve sarımsak doğranarak zeytinyağında sotelenmeye alınır. Üzerine salça ve doğranmış domates eklenir. En son sosisler, tuz ve karabiber konularak bir süre kavrulur. Daha sonra biraz su eklenerek sos yağa binene kadar pişirlir. Ekmekler ve sos hazırlanınca ekmekler ortadan kesilerek içerisine sos, sosis, turşu ve hardal konularak sıcacık bir şekilde sunulur. Böylelikle büfe sosisliyi çocuklarınıza evinizde en sağlık şekilde sunabilirsiniz.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı