IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Ayva Dolması Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
26 Şubat 2010 13:09
by_C3zA
Cevap: Ayva Dolması

qüzeLmiş
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
25 Şubat 2010 23:30
aLdiana
Cevap: Ayva Dolması

cLoSs senden bir tarif bekliyorum o zaman.. bir daha ki girisinde lütfen tarif sunmadan gitme
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
25 Şubat 2010 11:35
cLoSs
Cevap: Ayva Dolması

daha ne ceşit yemekLer varDa bız bılmıyoruz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
bi aRaşTırSak
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
D!
25 Şubat 2010 02:39
aLdiana
Cevap: Ayva Dolması

ıyyk. ayva dolması hı? ayva tatlısı olsa süper olurduda bu kuzu kuşbaşı bozmus.. ama paylasımından ötürü tsk.ler.
24 Şubat 2010 11:45
DjMeLiNa
Ayva Dolması

MALZEMELER
3 Orta Boy Ayva
500 gr Kuzu Kuşbaşı
2 Soğan
2 Sivri Biber
2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü
1 Tatlı Kaşığı Köri
2 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tozşeker
1.5 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
1 Limon
Tuz


HAZIRLANIŞI
Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Kararmamaları için limon suyu ile ovun.
Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Eti ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Sivri biberleri doğrayıp ilave edin. Kuşüzümü, kimyon, köri ve tuz ekleyin. 10 dakika daha pişirip ateşten alın.
Ayvaların çekirdek yataklarına, hazırladığınız etli karışımdan ikişer kaşık doldurun ve bir tencereye yerleştirin.
Un, tozşeker, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp sos halini alıncaya kadar azar azar su ekleyerek çırpın. Ayvaların üzerine gezdirip karabiber serpin ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Arasıra yemeğin suyundan kaşık kaşık ayvaların Üzerine gezdirerek yarımsaat kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Dikkat! Etlerin kurumaması için gerekirse kaynar su ekleyin

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı