IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Helvalı Sarma Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
08 Mart 2010 02:28
YapraK
Helvalı Sarma

Malzemeler:

1 poşet Dr. Oetker İrmik Helvası
100 g margarin
400 mi (4 çay bardağı) su
3 adet hazır yufka
90 g (1 su bardağı) öğütülmüş ceviz
300 mi (1,5 su bardağı) süt
210 g (1 su bardağı) tahin
Üzeri için:
4-5 yemek kaşığı pekmez


Hazırlanışı:

Su ve margarini bir tencereye koyun ve kaynatın. Üzerine irmik helvası poşetini boşaltın ve karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatıp pişirin. Suyunu tamamen çektiğinde ocaktan alın, kaşık ile birkaç kez alt üst karıştırıp soğumaya bırakın.

Yufkaları tezgahın üzerine açıp her biri 16'şar adet üçgen olacak şekilde kesin. Üçgenlerin üzerine fırça yardımı ile tahinli karışımdan sürün, irmik helvası koyup sigara böreği şeklinde sarın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın, üzerlerine fırça yardımı ile pekmez sürün ve pişirin.

Pişirme ayarları:

Turbo Fırın:
160°C (önceden ısıtılmış)

Elektrikli Mini / Midi Fırın:
150°C / 170°C (önceden ısıtılmış)

Pişirme Sûresi:
Yaklaşık 20-25 dakika
Fırından çıkartıp ılık veya soğuk servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı