IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Elmalı Tart Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
01 Mayıs 2010 15:52
Dilara
Elmalı Tart

Elmalı Tart
Malzemeler,
Hamuru için,
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Harcı için,
4 adet orta boy elma
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı,
Harcını hazırlamak için elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.
Orta boy bir tavaya elma rendesini alıp kavurun.
Toz şekeri ilave edip elma rendesi suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
Tavayı ocaktan indirmeden 5 dakika önce tarçın ekleyip karıştırın.
Pişen harcı ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin.
Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Hamuru iki eşit parçaya ayırın.
Hamurun bir parçasını buzluğa koyun.
Orta boy bir fırın tepsisini yağlayın.
Kalan hamuru fırın tepsinin tabanına yayın.
Tepsideki hamurun üzerine elmalı harcı dökün.
Buzluktan beklettiğiniz hamuru çıkarıp rendeleyin.
Rendelenmiş hamurla elmalı harcın üzerini tamamen kaplayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
Pişen tartı fırından çıkarıp soğuması için bekletin.
İstediğiniz büyüklükte dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı