02 Ekim 2010 18:44 | |
Ay | Gül Tatlisi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER:
1. Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın. 2. Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın. 3. kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir. 4. Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır. 5. Çay bardağı ile kesilir. 6. 6 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir. 7. rulo şeklinde sarılır. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 8. ikiye kesilir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 9. tepsiye dizilir. 10. ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz. 11. orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır. 12. şerbetini üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır. Afiyet Olsun. |