20 Ekim 2010 06:53 | |
Dilara | Pratik Kabak Tatlısı Pratik Kabak Tatlısı Malzemeler, 1 kilo bal kabağı Yarım kilo şeker 1 çay bardağı çekilmiş ceviz Hazırlanışı, Bal kabaklarını orta büyüklükte doğrayın. Orta büyüklükte tencereye bir kat kabakları yerleştirin. Üzerine toz şekeri serpin. Tekrar kabakları tencereye dizip üzerine şeker serpin. Kabak ve şeker bitene kadar işlemi tekrarlayın. Geceden sabaha kadar bekletin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Üzerine ceviz serpin. Not: Damak tadınıza uygunsa; kaymak ya da tahinle servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |