21 Ekim 2010 12:47 | |
Sır | Amasya tatlısı 1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yarım su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yarım çay bardağı sıvıyağ 125 gr. eritilmiş margarin Yarım su bardağı şeker yarım paket kabartma tozu Alabaildiği kadar un Yarım su bardağı dövülmüş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]nın sarısı Hinidstancevizi 2,5 su bardağı şeker 2,5 su bardağı su yarım[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Geniş bir kapta[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yı iyice çırpın. Yoğurdu, sıvıyağı ve eritilmiş margarini ekleyip, karıştırmaya devam edin. Bir kaç dakika sonra şekeri ekleyin. Kabartma tozu ve unu azar azar karıştırarak ilave edin. Son olarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i ekleyin. Hamurdan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] iriliğinde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayarak, şekil verin. haffice yassılaştırın, çok az yağ sürülmüş tepsiye dizin. Yumurtanın sarısını bir fırça yardımıyla hamurların üzerine sürün. Üzerine derince 2 tane çizik yapın. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pişirin. Şerbeti için şekeri, suyu ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyunu kaynatın. Kıvama gelen şerbeti ateşin üzerinden alarak soğutun. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. |