IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Hamsili bulgur pilavı (trabzon) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
21 Ekim 2010 13:53
Sır
Hamsili bulgur pilavı (trabzon)

Malzeme
Hamsi 1000 gram
Tuz 3 tatlı kaşığı
Soğan 2 orta boy
Domates 2 küçük boy
Yeşil sivri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 6 orta boy
Zeytinyağı 3/4 su bardağı
Salça 1 yemek kaşığı
Duru Pilavlık Bulgur 2 su bardağı
Su 3 su bardağı
Kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı
Porsiyon Adedi: 6-8

YAPILIŞI
Balıkların başı kopartılarak içi temizlenir, kılçıkları çıkarılır ve yıkanır. Süzgece alınıp bir tatlı kaşığı tuz serpilerek karıştırılır. Diğer tarafta[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. Domates ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler yıkanır.Domatesler küçük küp şeklinde ,biberler ise halka şeklinde doğranır. Tencereye yağ,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler konur,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar pembeleşinceye kadar kavrulur.Domates ilave edilip 3-4 dakika pişirilir,salça ve bulgur eklenerek karıştırılır, sıcak su dökülür,kaynayınca tuz ve kırmızıbiberilave edilerek önce orta,sonra hafif ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirilir. Cam fırın kabı yada kenarlı tepsi yağlanır,hamsilerin sırtları tepsiye gelecek şekilde tepsinin dibine ve kenarlarına dizilir. Pilav, balıkların üzerine döşenir. Pilavın üzeri,hamsilerin sırtı dışa gelecek şekilde kapatılır.Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirilir. Servis tabağına ters çevrilerek sıcak olarak servis yapılır. (K.K.Usta)

NOT: Doğu Karadeniz Bölgesi yemeklerindendir. Tarif Trabzon'dan alınmıştır. Bazı yörelerde "İçli Tava" olarak da bilinmektedir. Hamsili Pilav çoğunlukla iç pilav ile yapılır

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı