IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Hamsi buğulama (trabzon) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
21 Ekim 2010 14:07
Sır
Hamsi buğulama (trabzon)

Malzemeler: (4 Kişilik)
500 Gr. Hamsi
1 adet iri olgun[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 demet taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1/2 demet maydanoz
1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI :
Hamsiler kafaları koparılıp kılçıkları çıkarılarak fileto olarak ayıklanır, yıkayıp durulanır.
Bir kabın içine yeterince tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları koyup karıştırın. Küçük doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri üstüne yayın. Durulanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri içine katıp harmanlayın. Karışımı 15 dakika kadar oda ısısında beklettikten sonra yayvan bir tepsiye serin. Kalan harcı üzerine yayın. Limonu ince dilimler halinde kesip üstüne dizin. Zeytinyağını gezdirip kapağını kapatın.
15 dakika kadar hafif ateşte pişrdikten sonra sıcak olarak servis yapın. Hamsi buğulama 2 gün kadar buzdolabında saklanabilir. Buzdolabında saklanmış buğulamayı ısıtıp tekrar sıcak servis yapabilirsiniz.

Buğulamaya uygun diğer balıklar: Sardalya

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı