24 Ekim 2010 08:31 | |
Sır | Mantarlı keşkek (çankırı) Yarım kg kemiksiz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti 2 su bardağı yarma 1 adet kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 15-20 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yarma yıkanır, üzerine 6 su bardağı su konur, 1 gece bekletilir. Ertesi günü ince kıyılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tereyağında pembeleştirlir. İçine et ve doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eklenir ve suyunu bırakana kadar kavrulur. Sonra suyuyla birlikte yarma katılır. Orta ateşte bir kaşıkla ara sıra ezerek, karıştırarak 2 saat kadar pişirilir. Tamamen malzemelerin şeklini kaybetmesi gerekir. Servis tabağına alınır. Üzerine yakılmış yağ gezdirilir. |