24 Ekim 2010 08:46 | |
Sır | Papatya (çorum) Malzemeler 1 paket margarin veya tereyağı 4 su bardağı un (son bardak bir parmak eksik alınır) 3/4 su bardağı pudraşekeri 1/2 çorba kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Margarini eritelim. Hemen ateşten almayıp margarin pembeleşip kaynayana dek kısık ateşte bekletelim. Yağı ateşten alıp ılıtalım ve buzdolabında üzeri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lanana dek 5 dk. bekletelim. Yağı dolaptan alıp hamur yoğurma kabına ekleyelim. İçine pudraşekerini de ekleyip çırpalım. Unu katıp özlü bir hamur yoğuralım. Hamurun küçük bir parçasına[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edip yoğuralım. Beyaz hamurdan ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lu hamurdan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] iriliğinde yuvarlaklar yapalım. Kakaolu yuvarlağın etrafına beyaz yuvarlakları aralıksız yapıştırıp papatya şekli verelim. Hamurun bir kısmını 1/2 cm. kalınlıkta açıp kalp şeklinde kurabiye kalıpları ile keserek yaprak şekli verelim. Hamurlan fırın kabına dizelim, önceden ısıtılmış 170° ısılı fırında kurabiyelerin üzeri beyaz kalacak şekilde pişirelim. Not: Bu kurabiye, Çorum da nişan törenlerinden önce kız evinden damadın evine gönderilir. Damadın evinden ise kız evine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va gelir. Kurabiyenin hamurunun uzun süre yoğrulması gerekir. |