24 Ekim 2010 17:19 | |
Sır | Cevap: Gül tatlısı (elazığ) bende sevıyorumda bırtanem bır turlu yapmak nasıp olmadı (: |
24 Ekim 2010 17:06 | |
Peri | Cevap: Gül tatlısı (elazığ) Bayılırım, çoook lezzetli olur. Akşam yemeği davetlerimde çok yaptığım bir tatlıdır. Ben biraz farklı yapıyorum ama şiddetle tvsiye edeceğim tatlılardandır. Teşekkürler Mavi |
24 Ekim 2010 16:30 | |
Sır | Gül tatlısı (elazığ) Malzemeler: Margarin, bir çay bardağı pudra şekeri, bir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], bir paket vanilya, bir paket kabartma tozu, aldığı kadar un, bir su bardağı kırık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Şerbeti için: Üç su bardağı şeker, dört su bardağı su, üç-dört damla[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu. Yapılışı: Margarin oda sıcaklığında olmalı. Ceviz ve un hariç bütün malzemeleri iyice yoğurun. Yavaş yavaş un ekleyerek sert bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Merdaneyle hamuru açın ve su bardağı ağzıyla yuvarlak daireler kesin. Kesilen dairelerin kenarlarına beş adet çizik atın. Ye yaprakları üst üste (yaprağın bir kenarı alta, bir kenarı üste gelecek gibi) dizin. Ortalarına[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri yerleştirip tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında 170 derecede pişirin. Son olarak fırından çıkan tatlıların üzerine soğuk şerbet dökün. |