25 Ekim 2010 13:42 | |
Sır | Kaşık börek (eskişehir) 1 kg. un kırmızıbiber karabiber su tuz yağ 250 gr. Kıyma üç baş normal büyüklükte[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Un, su ve tuz karıştırılarak hamur yapılır. Hamur dört parçaya ayrılır. Bu parçalar yufkadan kalın açılır. Bıçakla iki parmak genişliğinde, kare biçiminde kesilir. Parmak ucuyla iç olan kıyma konulur. Şapka biçiminde kıvrılır. Sonra kaynar suya atılarak pişirilir. 40 dakika sonra kızgın yağa atılan kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üzerine konur. Bu mantılar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tanesi büyüklüğünde yapılarak kaşık börek çorbası elde edilir. |