IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Haylan kabağı reçeli (gaziantep) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
25 Ekim 2010 15:14
Sır
Haylan kabağı reçeli (gaziantep)

8 kişilik
1 kg taze haylan kabağı
Yeterince su
Yarım limoun suyu
8-10 adet karanfil
1 su bardağı antepfıstığı
1 çorba kaşığı bal
Şerbeti için:
1 litre su
İki buçuk kg şeker

Kabakların tepelerini kesin. Gövdelerini kaz[yın. Su dolu bir kapta bekletin. Beyaz bir renk aldığında rendenin küçük tarafıyla rendeleyin. Üzerini örtecek kadar su ile birlikte pişirin. Yumuşaymca ocaktan indirin. Soğuk su ekleyin. Bir süre beklettikten sonra elinizde sıkarak, suyunu süzün. Sonra üzerine soğuk su ekleyin. Bu işlemi 3 kez tekrarlayın. Ayrı bir tencerede su ile şekeri kaynatın. Kabak rendesini ilave edin. Kısık ateşte çok hafif koyulaşana dek pişirin. Kıvamına geldiğinde yarım limon[n suyunu, ikiye ayrılmış antepfıstıklarını, balı ve karanfilleri ekleyin. Kavanozlara doldurun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı