07 Kasım 2010 18:48 | |
Sır | Bakla boraniyesi (hatay) MALZEMELER 300 gr. kuşbaşı et 1 kg. taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (iç tanesi oluşmamış) 1 adet kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3 su bardağı su 1 çorba kaşığı sade yağ 3 çorba kaşığı tuzlu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] YAPILIŞI Baklalar kılçıklarından temizlenir, yıkanır. Bir tencereye et ve sade yağ konulur. Etler kızartılır. Üzerine piyaz doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eklenir, sarartılır. Daha sonra[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eklenir ve yağda sarartılır. Üzerlerine iki bardak su eklenerek kaynamaya bırakılır. Baklaların pişmesine yakın, kalan bir bardak su ile tuzlu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eritilerek tencereye boşaltılır. Tencerenin ağzı açık şekilde 5 dk. pişirilerek sıcak servis edilir. Hafif sulu kıvamda olan bir yemek türü. |