IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Sulu pilav (karaman) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
07 Ocak 2011 16:19
Sır
Sulu pilav (karaman)

Malzeme
Tereyağı (erimiş) 5 yemek kaşığı
Salça 2 yemek kaşığı
Acı pulbiber 2 tatlı kaşığı
Kırmızıbiber 1/2 tatlı kaşığı
Duru Pilavlık Bulgur 1/2 su bardağı
Su 5 su bardağı
Tuz 1 tatlı kaşığı
Kemikli kavurma 20-22 parça

YAPILIŞI
Yağ eritilir, salça, kırmızı pul ve toz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilip bir iki kez karıştırılır. Daha sonra bulgur eklenerek bir iki dakika kavrulur.sıcak su ilave edilir, kaynayınca tuz ve kavurma eklenir. Çorba kıvama gelince ateşten alınır. Kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile servis yapılır. (K.K.Işık)

NOT: Karaman yöresinde sıklıkla ve sevilerek tüketilmektedir. Bazı aileler Pazar günleri kahvaltıda sulu pilav yemeği adet haline getirmişlerdir. Kemikli et ile de yapılır. Kemikli et küçük parçalara ayrılır, yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı