20 Ocak 2011 08:27 | |
Sır | Kastamonu usulü talaş böreği Malzemeler: 2 adet çarliston[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 yemek kaşığı salça (silme) 500 gram[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kuşbaşı 1 adet büyük boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 su bardağı sıcak su 4 yemek kaşığı zeytinyağı 12 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarısı Yarım demet ince kıyılmış maydanoz 1 çay kaşığı karabiber kekik Yeteri kadar tuz Hazırlanışı: Tencereye kuşbaşı etin yarısı büyüklüğünde doğranmış etleri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]la birlikte ince ince kıyın. Domateslerin kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkararak küp şeklinde doğrayın. Kavrulmuş etin üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve salça ilave ederek zeytinyağıyla kavurun. 1 su bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakın. Tuz ve karabiber ilave edip pişme işi tamamlanınca ateşten indirip kekik ve maydanoz ekleyin. Milföy hamurunu merdane ile açın. Malzemeyi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Bohça şeklinde kapatıp, hafif yağlanmış tepsiye dizip, üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarısı sürün. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Keserek servise sunun. |