20 Ocak 2011 09:07 | |
Sır | Tatlı sucuk (kıbrıs) Gerekenler: Taze sikilmis[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ün suyu misir nisastasi Su Çok az seker Anason Badem Dizmek icin igne ve iplik Yapilisi: Öncelikle[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler iplik yardimiyla yasemin dizer gibi ipe dizilir. Üzüm suyu, su, nisasta ile seker ve dovülmüs anason bir tencerede muhallebi kivamina gelinceye kadar karistirlir. Henüz sicakken[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler bu karisimin icine batirilir ve bir ipe dizilir. Ipte kuruyunca tekrar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] muhallebisi yapilir ve bu islem[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin kalinligi yaklasik1-2 santim bir kalinliga (cevreye) erisilinceye kadar devam edilir. Bu islem bazen birkac gün devam edebilir. Bunun icin sucugun yapilisi genelde yaz aylarinda olur ki disariya asilip kurutulabilsin. |