20 Ocak 2011 09:30 | |
Sır | Kaçamak (kırklareli) 8 su bardağı su Aldığı kadar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] unu 20 gr tereyağı Tuz Üzeri için: Lor[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i 1. Suyu bir tencereye alıp kaynatın. Tuzunu ekleyip karıştırın. Mısır ununu azar azar eklerken tahta kaşıkla sürekli karıştırın. Kek hamuru kıvamına gelince tahta kaşığı 2-3 yerine batırıp 1 dakika daha pişirerek suyunu çektirin. Katılaşınca ocaktan alıp tepsiye boşaltın. 2. Tereyağını bir tavada kızdırıp üzerine gezdirin. Tahta kaşıkla yedirerek iyice karıştırın. Kaşığın sırtı ile üzerini düzeltin. Lor[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i serpiştirip sıcak olarak servis yapın. |