22 Ocak 2011 14:50 | |
Sır | Patlıcan turşusu (kocaeli) Mevsiminde bulunan taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların baş kısımları kesilir ve soyularak hazır hale getirilir. Bütün olarak soyulan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar bir süre haşlandıktan sonra sertleşmesi için soğuk suda bekletilir. Bir taraf ta da ince kıyılmış olan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaprakları,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], maydonoz,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], salatalık,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], lahana kullanarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar için iç hazırlanır. Ayrıca bu içe pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve sirke de konur. Patlıcanların içi karnıyarıkta olduğu gibi açılarak bu iç doldurulur ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] saplarıyla[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar açılmaması için bağlanır. Cam kavanozlara veya bidonlara yerleştirilen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların üzerine kaya tuzu serpilir ve bu şekilde ağzı kapatılır. Patlıcanların üzerine ayrıca su konmaz suyun turşusunun tadını bozabileceği düşünülür. |