22 Ocak 2011 22:56 | |
Sır | Kıkırdak çorbası (konya) 8 kişilik Gerekli malzeme: 3 su bardağı et suyu 1 su bardağı erişte 1 su bardağı un 250 gr süzme[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 100 gr tereyağı 1 çay kaşığı nane 1 çay kaşığı kırmızıbiber Tuz Et suyunu kaynatıp erişteyi ekleyin. 10 dakika pişirip tencereyi ateşten indirin. Ayrı bir tencerede 1 çorba kaşığı un, 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve süzme yoğurdu boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Karışımı kısık ateşte kaynatın ve tuz serpin. Kıkırdak için 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], biraz tuz ve kalan unla katı bir hamur yoğurun. Hamuru rulo şeklinde sarın. Küçük üçgenler kesip bol tereyağda kavurun. Erişteli et suyu ile boza kıvamındaki karışımı birleştirip pişirin. Kıkırdakları ekleyip nane serpin. |