22 Ocak 2011 23:20 | |
Sır | Yoğurt çevirme çorbası (kütahya) Malzemeleri; 500 gr. Süzme[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 kaşık un 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 6 bardak su (2 bardak et suyu 4 bardak su) 1 çay bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bir miktar tuz Tereyağı Kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Nane Hazırlanışı: Bir tencereye[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], un konularak kaşıkla iyice ezilir. Yavaş yavaş su ilave edilerek orta ısıdaki bir ocakta kaynayıncaya kadar ağır ağır karıştırılır. Kaynadıktan sonra tuz ve 2 bardak et suyu ilave edilir. Pirinçler iyice yumuşayana kadar ateşte pişirilir. Sunum; üzerine tereyağı kızdırılarak kırmızı toz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konulup arzuya göre nane ilave edilerek servise sunulur. |