24 Ocak 2011 19:06 | |
Sır | Muş köftesi (muş) Kızıl iyice dövülür veya çekilir. İnce çekilmiş bulgurlar iyice yoğrulur. Daha lezzetli olabilmesi için de içine bir iki tane[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kırılın Sonra küçük küçük kesilerek yuvarlak; yapılır. İçi oyulur. Daha önce hazırlanan garnitür küfte içi küftenim içine doldurularak yuvarlak yuvarlak yapılarak tencereye konur. Küfte için[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] küçük küçük doğranır içine nar daneleri veya suda haşlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] doldurulur, karıştırılır sonra yağda kavrulur üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dökülerek küftenim içine konur. Suda haşlatılır. Tabaklara dizilerek üzerine yağ dökülür. Not: Bu köfte her evde mutlaka her haftada bir defa yapılır bunun için adına hafta direği denmiştir. |