24 Ocak 2011 19:43 | |
Sır | Yufka böreği (ordu) Malzemesi: Buğday unu yağ tuz su peynir- maydanoz (veya kıyma) soğan karabiber Yapılışı: Malzemelerin hepsi birlikte kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur. Hamur küçük parçalara ayrılır. Yufka şeklinde açılır. Temiz bir bez üzerine yapışmayacak şekilde serilir. Ayrı bir tarafta yufkaları kurutmak için ateş yakılır. Üzerine saç konulur. Açılan yufkalar birer birer sacın üzerinde kurutulur. Soğumaya bırakılır. Börek yapılacağı zaman geniş bir kabın içine ılık su ve tuz konulur. Yufkalar tek tek ıslatılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Arasına arzuya göre hazırlanmış iç[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] –maydanoz veya kıyma –[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karabiber konulur. Üzerine tekrar ıslatılmış yufkalar serilir. Yağlama işlemi tekrarlanarak fırında pişirilir. |