24 Ocak 2011 19:58 | |
Sır | Pancar (kara lahana) diplesi (ordu) Malzemesi: 2 bağ pancar 4 baş orta büyüklükte[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (veya bulgur) zeytinyağı tuz karabiber Yapılışı: Pancar temizlenip yıkanır. İnce ince kıyılır. Kaynamış suyun içine önce rengi kararmasın diye hemen tuz ilave edilir. Pancar kaynayan suya katılır. Bir taşım kaynadıktan sonra[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konulur.Pancar ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] birlikte yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Ocaktan alınarak süzülür.Topraklanmaması için devamlı karıştırılır.Soğumaya bırakılır. Diğer tarafta,arzuya göre zeytinyağı veya tereyağı tencereye konulur..İncecik doğranmış bol[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]la hafif pempeleşinceye kadar kavrulur. Haşlanan pancarlar, acı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]le ilave edilerek karıştıra karıştıra pişirilir. |