IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: şıllık tatlısı (şanlıurfa) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
06 Kasım 2012 18:14
Zen
Cevap: şıllık tatlısı (şanlıurfa)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 1 Su Bardağı Su
  • 3 Su Bardağı Süt
  • 4 Adet Yumurta
  • Yeteri kadar Fıstık İçi
  • 250 Gram Un
  • 1 Kilogram Toz Şeker (Şerbeti İçin)
  • 1 Kilogram Su (Şerbeti İçin)
  • Yeteri kadar Sıvıyağ (Tavayı Yağlamak İçin)
Yapılışı:
Derince bir kapta yumurta sütle çırpılır. Un eklenir, pürüzsüz bir hamur elde edene dek çırpılır. İç yağı ile yağlanan tavaya, tavayı kaplayacak incelikte dökülür. 20 tane şıllık arkalı önlü pişirilir ve soğutulur. 1 kg su, 1 kg şekerle kaynatılır. Bu karışımla ıslatılan tatlıların içine fıstık serilir ve kıvrılır. Üzerine de fıstık serpilip servis yapılır.
24 Ocak 2011 21:13
Sır
şıllık tatlısı (şanlıurfa)

2.5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı pekmez
1/2 su bardağı katıyağ
1.5 su bardağı su
1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çorba kaşığı katıyağ (Kızartma için)

Unu eleyiniz. Suyla karıştırıp boza kıvamına getiriniz. Topak topak olmaması için suyu azar azar ilave edip, devamlı unu eziniz. Boza kıvamına gelen karışımı yarım saat dinlendiriniz. Sac veya büyük bir tavayı ocağın üzerine koyarak kızdırınız. Tavanın veya sacın içini[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde bir yağ ile yağlayınız. lçine yaptığınız bulamaçtan kaşıkla atıp dökünüz. Tavayı sallayarak yayınız. Altı pişince, çevirip üstünde pişiriniz. Bir tepsinin içine, her katın arasına[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] döşeyerek, altı yufkayı üst üstte[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]uz. Baklava şeklinde kesiniz. Pekmezi, yağı ve suyu ayrı bir yerde kaynatınız. Kaynadıktan sonra beş dakika bekletip, yufkaların üstüne dökünüz. Artan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i üzerine serpip, soğuyunca ikram ediniz.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı