24 Ocak 2011 21:17 | |
Sır | Zingil (şanlıurfa) Malzemeler: 1 kg un, 1 kg şeker bir fiske tuz, 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yarım[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 300 gr mayalı hamur, 1 çay kaşığı karbon, 1/2 yağ kızartmak için Hazırlanışı Un elenip içerisine maya, tuz,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], karbonat konup iyice yoğrulur. Hamur biraz dinlendirilir. (10-15 dakika) Yağ tavaya konur iyice ısıtıldıktan sonra bir kaşığın ucuyla[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar atılıp iki yüzünün kızarması sağlanır. 1 kg şeker 2 bardak su ile şerbet kıvamına getirildikten sonra iyice kaynatılır ve ateşten alınır. Eğer hamurlar sıcak ise şerbet soğuk olmalıdır. Eğer hamur soğuk ise şerbet sıcak olmalıdır. Soğuk şuruba atılır. Sıcak servis yapılır. |