IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Zingil (şanlıurfa) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
24 Ocak 2011 21:17
Sır
Zingil (şanlıurfa)

Malzemeler:
1 kg un,
1 kg şeker bir fiske tuz,
1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yarım[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
300 gr mayalı hamur,
1 çay kaşığı karbon,
1/2 yağ kızartmak için

Hazırlanışı
Un elenip içerisine maya, tuz,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], karbonat konup iyice yoğrulur.
Hamur biraz dinlendirilir. (10-15 dakika)
Yağ tavaya konur iyice ısıtıldıktan sonra bir kaşığın ucuyla[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar atılıp iki yüzünün kızarması sağlanır.
1 kg şeker 2 bardak su ile şerbet kıvamına getirildikten sonra iyice kaynatılır ve ateşten alınır.
Eğer hamurlar sıcak ise şerbet soğuk olmalıdır. Eğer hamur soğuk ise şerbet sıcak olmalıdır. Soğuk şuruba atılır.
Sıcak servis yapılır.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı